Antena 3 CNN Externe Marcel Ciolacu, despre dobânzile bancare mari: "Nu reflectă realitatea economică" | Ce soluţii are România

Marcel Ciolacu, despre dobânzile bancare mari: "Nu reflectă realitatea economică" | Ce soluţii are România

"Nivelul crescut al dobânzilor bancare nu reflectă realitatea economică", spune președintele PSD, Marcel Ciolacu care a emis şi o serie de soluţii în aceste sens.

Marcel Ciolacu, despre dobânzile bancare mari: "Nu reflectă realitatea economică" | Ce soluţii are România
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    10 Mai 2022   •   17:32

„Era așteptat în contextul macroeconomic, această decizie luată de BNR. Ministrul de Finanțe s-a împrumutat pe piața internă pentru a acoperi deficitul.

Ce e îngrijorător: dacă vă uitați, Polonia a pornit de la 2% și a ajuns la 7% dobânda. Toate țările apropiate și care au frontieră cu Ucraina - Polonia, Ungaria și România au ajuns să se împrumute cu 7%”, spune Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax. 

El precizează că a avut o discuție cu prim-ministrul Nicolae Ciucă pe acest subiect.

„Cred că se impune o discuție la nivel guvernamental și de familii politice cu Comisia Europeană.

În ceea ce privește țările care au frontieră cu Ucraina normal că băncile văd un risc mai mare să le împrumuți, iar costurile le suportăm noi toți. Să nu intrăm într-o ipocrizie - ajutăm aceste țări, dar de fapt nu le ajutăm.

Este un moment în care UE trebuie să aibă o abordare corectă față de țările implicate în mod direct, cel puțin la refugiați și la granița cu Ucraina.

Nu este întâmplător că numai aceste țări au depășit 7% la împrumut. Trebuie să reacționezi, Comisie și UE, să ajuți aceste state. Nu reflectă realitatea economică această rată de împrumut foarte mare" a precizat Marcel Ciolacu. 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu BNR dobânda cheie
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close