Antena 3 CNN Externe Secretarul Apărării: ”Marea Britanie nu va veni în ajutorul Ucrainei dacă Rusia va invada”

Secretarul Apărării: ”Marea Britanie nu va veni în ajutorul Ucrainei dacă Rusia va invada”

Ben Wallace, Secretarul Apărării, a declarat că este „foarte puțin probabil” ca Marea Britanie sau aliații săi să trimită trupe pentru a apăra Ucraina dacă Rusia o invadează.

Secretarul Apărării: ”Marea Britanie nu va veni în ajutorul Ucrainei dacă Rusia va invada”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    18 Dec 2021   •   13:35

Rusia a staționat aproximativ 100.000 de militari lângă granița cu Ucraina și a început să planifice o posibilă invazie la începutul anului viitor, susțin serviciile de informații americane.

Wallace și ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Yuriyovych Reznikov, au emis luna trecută o declarație comună în care se spunea că sunt „îngrijorați” de consolidarea armatei Rusiei.

Acesta a adăugat: „Regatul Unit stă umăr la umăr cu poporul Ucrainei și va continua să îl sprijine”.

Un luptător ucrainean a spus că un bombardament de precizie a fost efectuat în cadrul unui interogatoriu secret după ce trupele pro-ruse au fost capturate în timp ce erau înarmate cu AK47 și duse acolo.

Parașutistul ucrainean de elită a spus că trupele pro-ruse de „purtau dispozitive de urmărire” și a sugerat că „tovarășii lor sunt pregătiți să le sacrifice” într-un interviu acordat Mirror.

Wallace a spus că, deoarece Ucraina nu face parte din NATO, nu se aștepta ca cineva să răspundă în cazul unei invazii rusești.

„Nu este membră al NATO, așa că este foarte puțin probabil ca cineva să trimită trupe în Ucraina pentru a provoca Rusia”, a spus Wallace pentru The Spectator.

„Nu ar trebui să păcălim oamenii. Ucrainenii sunt conștienți de asta', a adăugat el.

Întrebat dacă asta înseamnă că Ucraina este singură, Wallace a spus: „Putem ajuta cu toții la consolidarea capacităților, dar într-o oarecare măsură Ucraina nu este în NATO și de aceea facem tot posibilul din punct de vedere diplomatic pentru a-i spune lui Putin să nu facă asta”.

Exercițiile din Rusia au loc pe fondul îngrijorării occidentale că Kremlinul se pregătește pentru o invazie de iarnă a Ucrainei.

Trupele de recunoaștere au fost văzute în acțiune pe vehicule de zăpadă care repetă lupta împotriva unui inamic simulat în condiții extreme sub -10C.

Antrenamentul arctic din regiunea Murmansk a implicat „distrugerea” inamicilor cu puști Kalașnikov și pistoale Makarov, potrivit Zvezda TV, care este deținut de ministerul rus al apărării.

„Se acordă o atenție deosebită pregătirii personalului militar pentru operațiuni la temperaturi scăzute, strat de zăpadă adânc, vânturi puternice și nopți polare”, a spus un purtător de cuvânt al apărării.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close