Antena 3 CNN Externe Una din 13 persoane din Marea Britanie are coronavirus. Record de bolnavi: 4,9 milioane

Una din 13 persoane din Marea Britanie are coronavirus. Record de bolnavi: 4,9 milioane

Una din 13 persoane din Marea Britanie are coronavirus, potrivit ultimelor estimări ale Oficiului Național de Statistică (ONS). Aceasta înseamnă 4,9 milioane de persoane bolnave, în creștere față de 4,3 milioane de persoane în săptămâna precedentă.

Una din 13 persoane din Marea Britanie are coronavirus. Record de bolnavi: 4,9 milioane
Sursa foto: Hepta/ Zuma Press / Rafael Henrique
de Claudia Popovici    |    01 Apr 2022   •   16:14

Una din 13 persoane din Marea Britanie are coronavirus, potrivit ultimelor estimări ale Oficiului Național de Statistică (ONS).

Aceasta înseamnă 4,9 milioane de persoane bolnave, în creștere față de 4,3 milioane de persoane în săptămâna precedentă. Oficialii ONS spun că acesta este cel mai mare număr înregistrat de la sfârșitul lunii aprilie 2020.

Creșterea numărului de infecții este determinată parțial de subvarianta contagioasă Omicron BA.2 și de faptul că oamenii se întâlnesc mai des și în număr mai mare, conform BBC.

„Nivelurile de infecție rămân ridicate, cu cele mai mari valori observate în Anglia și Țara Galilor și creșteri notabile în rândul grupurilor de vârstă mai înaintată", spune Kara Steel, statistician Covid-19, citat de Mediafax. 

Informațiile apar în ziua în care majoritatea persoanelor din Anglia vor trebui să înceapă să plătească pentru testele Covid-19.

Planul guvernamental de conviețuire cu virusul presupune că testele gratuite se păstrează doar pentru anumite grupuri de persoane, inclusiv pentru cele cu sistem imunitar slăbit, internate în spital și pentru personalul medical și de îngrijire.

Numărul de persoane aflate în secțiile Covid ale spitalelor a revenit la nivelurile din ianuarie 2022, sugerează datele NHS.

Numărul persoanelor tratate pentru infecții Covid foarte grave și care au nevoie de terapie intensivă rămâne scăzut, deoarece vaccinările continuă să protejeze de forme grave ale bolii.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie coronavirus record
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close