Antena 3 Externe Marea Britanie vrea să apeleze la armată pentru a rezolva criza șoferilor de camion

Marea Britanie vrea să apeleze la armată pentru a rezolva criza șoferilor de camion

de Alexandra Ionescu    |    25 Sep 2021   •   11:27
Marea Britanie vrea să apeleze la armată pentru a rezolva criza șoferilor de camion
Sursa foto: Getty Images

Marea Britanie se confruntă cu o criză acută a șoferilor de camion, ceea ce a atras după ea închiderea benzinăriilor, panică printre clienți și raționalizarea combustibililor. Ar putea fi mobilizată armata pentru livrările de benzină.

Din cauza Brexit-ului și a pandemiei, britanicii se confruntă cu un deficit de conducători auto pe cisternele de benzină. Guvernul de la Londra le cere oamenilor să cumpere doar cât au nevoie, dar cu toate acestea, cozile sunt interminabile.

"Nu există o penurie de benzină în Marea Britanie și oamenii ar trebui să continue să cumpere combustibil în mod normal", a declarat prim ministrul Boris Johnson joi. 

Ministrul Transporturilor din Marea Britanie, Grant Shapps, a declarat vineri că va analiza posibilitatea de a recurge la șoferii din cadrul forțelor armate pentru a putea ajuta la rezolvarea crizei de șoferi de camion, care a impus închiderea benzinăriilor și afectează aprovizionarea supermarketurilor.

”Nu e criză de combustibil, depozitele din rafinării sunt pline. E criză de şoferi, iar aceasta e o problemă globală. În privinţa unui eventual rol al armatei, sigur că da, dacă ajută, aduc armata", a spus el.

Criza șoferilor nu este nouă, chiar înainte de pandemia de Coronavirus care a întârziat mult examenele de conducere pentru șoferii aspiranți de camioane grele. Astăzi deficitul de astfel de șoferi în Marea Britanie este estimat la circa 100.000.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close