Antena 3 CNN Externe Prima țară din lume care autorizează infectarea persoanelor sănătoase pentru a testa eficiența medicamentelor anti-COVID

Prima țară din lume care autorizează infectarea persoanelor sănătoase pentru a testa eficiența medicamentelor anti-COVID

Marea Britanie va fi prima țară din lume care va începe studiile clinice pentru a proba eficienţa medicamentelor şi a vaccinurilor împotriva coronavirusului, în cadrul cărora persoane sănătoase vor fi infectate.

Prima țară din lume care autorizează infectarea persoanelor sănătoase pentru a testa eficiența medicamentelor anti-COVID
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    17 Feb 2021   •   15:13

Aproximativ 90 de persoane adulte, sănătoase, atent selecționate, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, vor fi expuse coronavirusului într-un mediu sigur și controlat. 

Testele inițiale vizează stabilirea celei mai mici cantități necesare pentru a provoca infecția, răspunsul imun al organismului și explorarea modului în care virusul este transmis de la o persoană la alta.

Participanții vor fi monitorizați îndeaproape de către medici și oameni de știință, 24 de ore pe zi, după ce vor fi expuși la virus.

Participanții vor fi infectați cu tulpina apărută anul trecut în Marea Britanie

Tulpina cu care vor fi infectați voluntarii va fi varianta care circula în Marea Britanie anul trecut, nu mutațiile care au apărut recent. 

Este de așteptat ca studiul să ofere medicilor o mai bună înțelegere a virusului, cum ar fi răspunsul imun necesar pentru a oferi protecție împotriva bolii și să ajute la susținerea răspunsului pandemic, ajutând dezvoltarea vaccinului și a tratamentului.

Toți cei interesați să participe au fost rugați să își exprime interesul prin intermediul site-ului web Covid Challenge din Marea Britanie.

Guvernul a investit 33,6 milioane de lire sterline în acest studiu, iar după procesul inițial se va merge mai departe și vor fi expuse la virus persoane care au primit deja vaccinul. 

Scopul final este de a stabili care vaccinuri și tratamente funcționează cel mai bine

Secretarul de stat în Afaceri, Kwasi Kwarteng, a declarat că studiul este un element important în eforturile de abordare a pandemiei de coronavirus. 

„Deși s-au înregistrat progrese pozitive în dezvoltarea vaccinurilor, vrem să găsim cele mai bune și mai eficiente vaccinuri pentru utilizarea pe termen lung”, a spus el.

”Aceste studii vor avea loc aici, în Marea Britanie, și vor ajuta la accelerarea cunoștințelor oamenilor de știință despre modul în care coronavirusul afectează oamenii și ar putea ajuta, în cele din urmă, la dezvoltarea rapidă a vaccinurilor”, a adăugat. 

Conducătorul studiului, dr. Chris Chiu de la Imperial College London, a declarat: „Solicităm voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani să se alăture acestui efort de cercetare și să ne ajute să înțelegem cum virusul infectează oamenii și cum se răspândește atât de ușor!

Scopul nostru final este de a stabili care vaccinuri și tratamente funcționează cel mai bine în combaterea acestei boli, dar avem nevoie de voluntari care să ne sprijine în această lucrare!”, scrie theguardian.com.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close