Antena 3 CNN Externe Marea Britanie blochează revenirea Mossadului la Londra

Marea Britanie blochează revenirea Mossadului la Londra

Marea Britanie blochează revenirea Mossadului la Londra
Sursa foto: david milliband
05 Mai 2010   •   21:46

Marea Britanie împiedică preluarea postului de către un nou reprezentant al Mossadului la Londra, după ce predecesorul său a fost expulzat pe fondul scandalului ce viza folosirea de către agenţia de spionaj a Israelului a unor paşapoarte false britanice pentru a asasina un militant palestinian la Dubai.
Israel s-a opus cererii britanice de a promite în scris că nu va mai folosi paşapoarte britanice pentru asemenea operaţiuni pe viitor, scrie Yediot Ahronoth .
Israel ar fi refuzat deoarece ar fi considerat ca o admitere a culpabilităţii în asasinarea lui Mahmoud al-Mabhouh, oficial Hamas ucis în camera sa de hotel din Dubai, în ianuarie.
Marea Britanie a cerut ca fostul reprezentant al Mossad din ambasada israeliană la Londra să părăsească ţara în urmă cu aproape şase săptămâni.
Ministerul de Externe de la Londra arăta că nu a primit încă o cerere din partea Israelului pentru a înlocui agentul expulzat.
?Totuşi, aşteptăm de la Israel să reconstruiască încrederea despre care considerăm că este necesară pentru o relaţie completă şi deschisă,? arăta un purtător de cuvânt.
?Am cerut asigurări specifice din partea Israelului, care ar fi în mod clar un pas pozitiv spre reconstruirea acestei încredere. Orice cerere israeliană pentru un diplomat de a fi înlocuit ar fi considerată în afara contextului acestor cereri britanice.?
La expulzarea agentului Mossad, secretarul de Externe, David Miliband, declara că respectiva clonarea a paşapoartelor britanice este un act ?intolerabil? de dovedeşte ?o profundă desconsiderare a suveranităţii Marii Britanii?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mossad
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close