Antena 3 CNN Externe Marea Britanie. Copil conceput in vitro, pentru a-i dona măduvă surorii sale

Marea Britanie. Copil conceput in vitro, pentru a-i dona măduvă surorii sale

Marea Britanie. Copil conceput in vitro, pentru a-i dona măduvă surorii sale
23 Dec 2010   •   23:25

La numai un an şi cinci luni, un băiat din Marea Britanie a salvat deja o viaţă. Pe cea a surorii mai mari, bolnavă de leucemie. Copilul a fost conceput special, in vitro, pentru a fi donatorul potrivit de măduvă pentru fată.

Max Matthews s-a născut ca să îşi salveze sora mai mare. Copila a fost diagnosticată cu leucemie, în urmă cu şase ani. Pentru părinţi a fost începutul unui calvar, cu tratamente agresive şi săptămâni în şir petrecute în spital, la căpătâiul fetei. Singura soluţie părea să fie un transplant de măduvă.



“Medicii au spus că vor avea nevoie de un donator compatibil. Pe mine şi pe soţul meu nu ne-au testat pentru că şansele să fim compatibili erau minime”, a declarat Katie Matthews, mama lui Max. Atunci, mamei i-a venit ideea salvatoare.

“Ne-am dorit întotdeauna un al treilea copil. Reacţia mea la ideea fertilizării in vitro a fost că, dacă pot fi sigură că voi avea un copil sănătos şi în acelaşi timp voi face rost de un donator pentru Megan, atunci voi accepta procedura”, a explicat mama lui Max.

Max a venit pe lume anul trecut. Iar anul acesta, medicii au realizat, cu succes, transplantul de măduvă. Este prima dată când, în Marea Britanie, un copil este conceput in vitro special pentru a deveni donator de măduvă.

 

×
Subiecte în articol: copil Marea Britanie
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close