Antena 3 CNN Externe Marea Britanie, țara cu două pandemii. Record absolut de infectări într-o singură zi. Ce se întâmplă cu petrecerile de Crăciun

Marea Britanie, țara cu două pandemii. Record absolut de infectări într-o singură zi. Ce se întâmplă cu petrecerile de Crăciun

Marea Britanie a înregistrat cel mai mare număr de infectări zilnice cu COVID-19 de la începutul pandemiei de coronavirus, transmite BBC.

Marea Britanie, țara cu două pandemii. Record absolut de infectări într-o singură zi. Ce se întâmplă cu petrecerile de Crăciun
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    16 Dec 2021   •   11:58

Miercuri, autoritățile au raportat 78.610 infectări în ultimele 24 de ore.

Recordul anterior, 68.053 cazuri confirmate, data din 8 ianuarie 2021, când țara era încă în lockdown.

Profesorul Chris Whitty, responsabilul medical la nivel național, a avertizat că noul record va fi cu mult depășit în săptămânile următoare.

El susține că Marea Britanie se confruntă cu două epidemii separate: una provocată de varianta cu propagare rapidă, Omicron, și cealaltă, de care este responsabilă varianta Delta.

Whitty a spus că oamenii "ar trebui să prioritizeze ceea ce contează", în contextul contactelor sociale înainte de Crăciun.

Întrebat dacă oamenii ar trebui să se ducă la petrecerile de Crăciun sau de Anul Nou, profesorul a răspuns: "nu vă amestecați cu oamenii cu care nu este necesar s-o faceți".

Boris Johnson: Petrecerile de sărbători nu vor fi anulate

Vorbind alături de oficialul medical, premierul britanic Boris Johnson a declarat că este "absolut vital" ca toată populația să primească doza suplimentară de vaccin.

Johnson a arătat că în anumite zone dubla ratei cazurilor de COVID se face în mai puțin de două zile.

"Mi-e teamă că asistăm, de asemenea, la creșterea inevitabilă a spitalizărilor, cu până la 10% la nivel național, de la o săptămână la alta, și cu aproape o treime în Londra", a adăugat el.

În pofida acestor prognoze, Boris Johnson a precizat că și nu anulează petrecerile de sărbători.

Guvernul nu va anula evenimentele de Crăciun prin restricționarea adunărilor sau închiderea de baruri și restaurante, a menționat el.

"Am spus de multe ori că (apreciez că) acest Crăciun va fi semnificativ mai bun decât ultimul și rămân consecvent", a concluzionat el.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie record COVID
Parteneri
Vouchere de 3.000 de lei pentru românii care suferă de "boala secolului"
x close