Antena 3 CNN Externe Marea Britanie declară stare de urgență din cauza virusului poliomelitei

Marea Britanie declară stare de urgență din cauza virusului poliomelitei

Este stare de urgenţă în Marea Britanie după ce virusul care provoacă Poliomielita a fost descoperit în canalizările din Londra.

Marea Britanie declară stare de urgență din cauza virusului poliomelitei
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    23 Iun 2022   •   17:20

Informația a fost publicată de Agenția pentru Securitatea Sănătății din Regat. Riscul pentru populație e scăzut, totuși, dau asigurări autoritățile sanitare.

Deșeurile de la stațiile de epurare din Beckton au fost testate pozitiv pentru poliovirus în luna februarie. Agenția pentru Siguranța Sănătății din Marea Britanie a anunțat că de atunci au fost detectate și alte probe pozitive. Mostrele i-au neliniștit pe experți pentru că acestea conțineau mutații care sugerau că virusul evoluează pe măsură ce se răspndește de la o persoană la alte. 

Britanicii cred că focarul a pornit de la cineva care s-a întors în Marea Britanie și l-a răspândit la nivel local.

”Virusul din vaccin poate provoca paralizia, dacă a suferit mutații și există dovezi că acest virus începe să sufere mutații.

De regulă, persoanele infectate cu virusul poliomelitei sunt asimptomatice. Infecția se transmite de la persoană la persoană prin intermediul mâinilor murdare.

Nu vrem să panicăm oamenii. Vrem ca ei să înțeleagă că riscurile sunt extrem de mici”, a spus Mary Ramsay, șefa secției de Imunizări de la UKHSA. 

”Cel mai important mesaj pentru oameni este că pot preveni orice risc de la acel virus prin vaccinarea completă. Prin urmare, mesajul este să vă asigurați că voi și familia voastră aveți vaccinările la zi”, a mai spus ea.

Ultimul caz de infectare cu poliovirus sălbatic în Regatul Unit a fost înregistrat în 1984.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close