Antena 3 CNN Externe Marea Britanie: Doi români, tată şi fiu, găsiţi vinovaţi de proxenetism, viol şi trafic de persoane

Marea Britanie: Doi români, tată şi fiu, găsiţi vinovaţi de proxenetism, viol şi trafic de persoane

Marea Britanie: Doi români, tată şi fiu, găsiţi vinovaţi de proxenetism, viol şi trafic de persoane
Sursa foto: Foto: Video News
19 Ian 2011   •   09:28

Doi români, tată şi fiu, se pot aştepta la ani grei de închisoare în Marea Britanie, unde au fost găsiţi vinovaţi de proxenetism, viol, agresiune şi trafic de persoane. Aceştia ar fi obligat mai multe tinere românce să se prostitueze, după ce le-au atras în Marea Britanie cu promisiunea unor slujbe. Reporterii de la BBC au mers pe urmele cazului până în România.

Bogdan şi Marius Nejloveanu îşi căutau victimele în satele sărace şi uitate de lume din România. Printre ele erau şi minore sau fete cu diverse afecţiuni psihice. Tinerele erau ademenite cu promisiunea unor slujbe bine plătite în Anglia, iar uneori Marius Nejloveanu le făcea să creadă că s-a îndrăgostit de ele.

La sosirea în Marea Britanie, pentru tinerele românce începea calvarul. Violate şi bătute fără milă, tratate ca nişte sclave, erau obligate să se prostitueze chiar şi 10 - 12 ore pe zi.

Exploatarea tinerelor le aducea chiar şi 15.000 de euro pe lună, bani pe care proxeneţii îi aruncau pe petreceri. Totul a durat până când una din femei a reuşit să alerteze poliţia engleză. Nejloveanu tatăl şi fiul au fost arestaţi. Dar, chiar şi din închisoare, fără să ştie că poliţia le asculta convorbirile, le-au cerut rudelor din ţară să caute noi victime, oricât de tinere.

La proces, cei doi au contestat toate dovezile, în speranţa că victimele se vor teme să depună mărturie împotriva lor. Dar judecătorul n-a fost impresionat şi i-a găsit vinovaţi de 34 de capete de acuzare. Sentinţa va fi pronunţată pe 26 ianuarie.


×
Subiecte în articol: romani proxenetism trafic de persoane viol
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close