Antena 3 CNN Externe Marea Britanie și-a încheiat evacuările din Kabul. 1.000 de oameni au rămas în urmă

Marea Britanie și-a încheiat evacuările din Kabul. 1.000 de oameni au rămas în urmă

Misiunea Marii Britanii în Afganistan s-a încheiat, după 20 de ani, cu plecarea din Kabul a ultimului zbor de evacuare, la bordul căruia se aflau diplomaţi, oficiali şi personal de serviciu.

Marea Britanie și-a încheiat evacuările din Kabul. 1.000 de oameni au rămas în urmă
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    29 Aug 2021   •   12:36

Trupele britanice finalizează sâmbătă evacuarea civililor din Afganistan, dar se pare că mai multe sute de afgani eligibili pentru a fi relocaţi în Marea Britanie vor rămâne în urmă, a declarat comandantul forţelor britanice, generalul Nick Carter

"Ultimul zbor care transportă personalul Forţelor Armate din Marea Britanie a părăsit Kabulul" a anunţat ministerul britanic al apărării.

"Ar trebui să fim mândri de forţele noastre armate, primitori cu cei care sosesc pentru o viaţă mai bună şi trişti pentru cei rămaşi", a declarat ministrul apărării Ben Wallace după ultimul zbor britanic.

Marea Britanie a reușit să scoată din Afganistan 15.000 de persoane în cele 2 săptămâni de când talibanii au revenit la putere.

Între 800 şi 1.100 de afgani care au lucrat pentru Marea Britanie şi erau eligibili pentru evacuare nu vor reuşi să plece pe calea aerului, dar vor fi ajutaţi să plece pe uscat.

Fără prezenţa fizică în ţară, nu este clar ce formă ar putea lua această susţinere.

Marea Britanie a fost unul dintre cei mai mari contribuitori la operaţiunile internaţionale din Afganistan, de la înlăturarea talibanilor, în 2001, până la revenirea lor la putere, săptămâna trecută.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close