Antena 3 CNN Externe Marea Britanie. Fotografii cu Hitler din timpul capitulării Franţei, scoase la licitaţie

Marea Britanie. Fotografii cu Hitler din timpul capitulării Franţei, scoase la licitaţie

Marea Britanie. Fotografii cu Hitler din timpul capitulării Franţei, scoase la licitaţie
05 Noi 2008   •   21:03

O serie de 10 fotografii cu Hitler, făcute în momentul capitulării Franţei în cel de-al doilea război mondial, vor fi scoase în curând la licitaţie. Pozele au fost realizate de un ofiţer de rang înalt în armata nazistă care a asistat la ceremonia din Comnpiegne, în nordul Franţei, informează "Telegraph".
Licitaţia va avea loc în localitatea Ludlow. Richard Westwood-Brooles, expert în documente istorice la casa Mullock's Auctioneers, a declarat: "Aceste fotografii oferă o înregistrare vie a celui mai important eveniment din primele faze ale războiului, capitularea Franţei, care a fost de altfel şi cea mai mare izbândă a lui Hitler".
În fotografii, Hitler apare în culmea gloriei sale. Într-una dintre fotografii, Goering îi strângea mâna. În altă fotografie, Hitler era prezentat în momentul în care inspecta un grup de ofiţeri germani cu rang superior. Pozele sunt diferite de cele oficiale în care Hitler era fotografiat de jos pentru a-l face pe acesta să pară mai înalt. Seria de poze a fost realizată în acelaşi loc în care a fost semnat Armistiţiul din 1918, deoarece Hitler dorea umilirea totală a Franţei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: hitler
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close