Antena 3 CNN Externe Marea Britanie i-a ridicat imunitatea diplomatică lui Gaddafi şi familiei sale

Marea Britanie i-a ridicat imunitatea diplomatică lui Gaddafi şi familiei sale

Marea Britanie i-a ridicat imunitatea diplomatică lui Gaddafi şi familiei sale
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
27 Feb 2011   •   14:59

Marea Britanie a ridicat imunitatea diplomatică de care beneficia familia Kadhafi, a anunţat duminică dimineaţă ministrul britanic de Externe, William Hague, pentru postul de televiziune BBC, relatează AFP.
   
Consiliul de Securitate al ONU a impus sâmbătă sancţiuni severe regimului libian, între care îngheţarea conturilor colonelului Kadhafi, a patru dintre fiii săi şi ale unui apropiat al regimului, precum şi interdicţia de a călători pe teritoriul ţărilor membre împotriva colonelului şi a altor 15 apropiaţi ai acestuia.
   
William Hague a cerut duminică plecarea liderului libian, apreciind că "este cea mai bună speranţă pe care o putem avea pentru Libia".
   
"Ţara se adânceşte în războiul civil, cu scene atroce, în care sunt ucişi manifestanţi, şi un Guvern care desfăşoară un război împotriva propriului popor, deci bineînţeles, este timpul ca Kadhafi să plece", a subliniat el.
   
"Am semnat o directivă noaptea trecută care îi ridică imunitatea diplomatică în Marea Britanie dar şi pe cea a fiilor lui, a familiei şi a apropiaţilor săi", a afirmat Hague, pentru care "acest lucru clarifică poziţia britanică privind statutul său de şef de stat".
   
Ministrul a precizat că Guvernul britanic lucrează "intens" la salvarea cetăţenilor britanici încă blocaţi în Libia.
   
Două avioane militare britanice au evacuat în cursul nopţii peste 150 de civili blocaţi în tabere din deşertul libian.
   
Potrivit lui William Hague, misiunea a fost condusă fără autorizaţie de autorităţile libiene. El nu a precizat dacă vor urma şi alte operaţiuni de salvare.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close