Antena 3 CNN Externe Marea Britanie îşi exprimă "îngrijorarea profundă" cu privire la un posibil "masacru sălbatic" în rândul civililor din Darya, Siria

Marea Britanie îşi exprimă "îngrijorarea profundă" cu privire la un posibil "masacru sălbatic" în rândul civililor din Darya, Siria

Marea Britanie îşi exprimă "îngrijorarea profundă" cu privire la un posibil "masacru sălbatic" în rândul civililor din Darya, Siria
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
26 Aug 2012   •   16:35

Ministerul britanic al Afacerilor Externe şi-a exprimat duminică "îngrijorarea profundă" cu privire la un posibil "masacru sălbatic în rândul unor civili" la Darya, în Siria, unde au fost găsite cel puţin 320 de cadavre, potrivit unei organizaţii nonguvernamentale (ONG), relatează AFP.
   
"Sunt profund îngrijorat de informaţii cu privire la un masacru sălbatic în rândul unor civili la Daraya", a declarat Alistair Burt, secretar de stat pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.
   
"Reprimarea şocantă exercitată de către regimul sirian asupra poporului, care durează de peste 17 luni (...), face extrem de dificilă munca de verificare" la Darya, o localitate aflată la şapte kilometri sud de Damasc, a adăugat el, citat într-un comunicat.
   
"Grupuri din cadrul opoziţiei afirmă că peste 300 de persoane, inclusiv femei şi copii, au fost ucişi, sute dintre ei fiind omorâţi de la distanţă mică. Dacă (masacrul) va fi confirmat, va fi vorba despre o atrocitate la o nouă scară, necesitând o condamnare fără echivoc din partea ansamblului comunităţii internaţionale", a apreciat Burt.
   
Este "urgent" ca membrii comunităţii internaţionale să acţioneze "pentru a pune capăt violenţelor şi acestei culturi a impunităţii", a conchis Alistair Burt, precizând că a purtat, duminică, o conversaţie cu mediatorul internaţional pentru Siria Lakhdar Brahimi.
   
ONG-ul Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului afirmă că cel puţin 320 de cadavre au fost găsite la Darya, adăugând că majoritatea victimelor au fost ucise de la începutul unei operaţiuni militare lansate la începutul săptămânii.
   
De la începutul revoltei faţă de preşedintele sirian Bashar al-Assad, în martie 2011, violenţele s-au soldat cu aproape 25.000 de morţi, potrivit ONG-ului. Conflictul armat a obligat peste 200.000 de cetăţeni sirieni să se refugieze în ţările vecine, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (HCR).

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close