Antena 3 CNN Externe Marea Britanie l-a extrădat în SUA pe Abid Nasser, un presupus membru al Al-Qaida

Marea Britanie l-a extrădat în SUA pe Abid Nasser, un presupus membru al Al-Qaida

Marea Britanie l-a extrădat în SUA pe Abid Nasser, un presupus membru al Al-Qaida
Sursa foto: Foto: failedmessiah.typepad.com
03 Ian 2013   •   21:28

Un presupus membru al Al-Qaida, pakistanezul Abid Nasser, a fost extrădat joi din Marea Britanie către Statele Unite, unde este urmărit pentru "terorism", a anunţat poliţia britanică, citată de AFP.
   
Abid Nasser, în vârstă de 26 de ani, urmărit de "autorităţile americane pentru acuzaţii legate de terorism, a fost extrădat din Marea Britanie, astăzi, joi 3 ianuarie 2013", potrivit unui comunicat al Scotland Yard.
   
Ministerul britanic de Interne a confrimat extrădarea tânărului.
   
Abid Nasser, care a ajuns în Marea Britanie cu o viză de student, a fost arestat în această ţară la 7 iulie 2010 după ce Statele Unite au emis un mandat de arestare pe numele său pentru presupusa lui participare la pregătirea unor atentate în Marea Britanie, la New York şi în Norvegia.
   
Justiţia britanică a aprobat extrădarea lui în ianuarie 2011.
   
Statele Unite vor să îl judece în special pentru că a "furnizat susţinere materială unei organizaţii teroriste străine" şi pentru "conspiraţie în vederea utilizării unui dispozitiv exploziv", potrivit comunicatului Scotland Yard.
   
Pakistanezul a fost condus, joi, la aeroportul londonez Luton şi "este deja în drum spre Statele Unite", a precizat poliţia britanică.

×
Subiecte în articol: Al Qaeda Marea Britanie
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close