Antena 3 CNN Externe Marea Britanie. Mai multe pachete cu muniţie au fost furate dintr-un tren de marfă

Marea Britanie. Mai multe pachete cu muniţie au fost furate dintr-un tren de marfă

Marea Britanie. Mai multe pachete cu muniţie au fost furate dintr-un tren de marfă
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
28 Oct 2012   •   17:05

Departamentul pentru antiterorism al poliţiei britanice caută mai multe pachete cu muniţie aparţinând Ministerului Apărării şi care au fost furate dintr-un tren de marfă la Warrington, relatează Sky News, precizând că acestea ar conţine mine antitanc.
   
Zece pachete, fiecare conţinând câte patru cutii de plastic, au fost furate din tren în timp ce acesta se deplasa pe ruta Cumbria-Oxfordshire. Dispariţia lor a fost anunţată de Poliţia Transporturilor din Marea Britanie joi, în jurul orei 07.30, când trenul a ajuns la Didcot, Oxfordshire.
   
Şapte pachete au fost descoperite ulterior lângă o linie de cale ferată în zona Warrington, în comitatul Cheshire. Celelalte trei încă lipsesc.
   
Potrivit poliţiei, muniţia a fost coborâtă din tren în timp ce acesta staţiona temporar în Warrington.
   
Departamentul pentru antiterorism din North West (NWCTU) desfăşoară o anchetă împreună cu Poliţia Metropolitană, Poliţia Transporturilor şi Ministerul britanic al Apărării.
   
"În acest stadiu nimic nu sugerează că furtul ar avea legături cu terorismului, dar dată fiind complexitatea investigaţiei, anchetele noastre sunt desfăşurate de ofiţeri specializaţi în antiterorism", a declarat Terry Sweeney, de la NWCTU.
   
"Vreau să fie clar că, în condiţii normale, aceste muniţii sunt stabile şi nu reprezintă un risc pentru public. Totuşi, materialele pot deveni periculoase dacă sunt manipulate în mod necorespunzător şi, prin urmare, cerem oricui le vede sau ştie unde sunt să sune la poliţie cât mai repede posibil", a adăugat el.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close