Antena 3 CNN Externe Marea Britanie își mută temporar ambasada de la Kiev | Rusia ar putea viza oponenții politici, spune un fost oficial SUA

Marea Britanie își mută temporar ambasada de la Kiev | Rusia ar putea viza oponenții politici, spune un fost oficial SUA

Ambasada Marii Britanii se mută temporar de la Kiev. În același timp, un fost oficial de securitate american a avertizat că Rusia ar putea viza oponenții politici.

Marea Britanie își mută temporar ambasada de la Kiev |  Rusia ar putea viza oponenții politici, spune un fost oficial SUA
Sursa foto: Twitter/ TopAccolade News
de Cerasela Stafie    |    18 Feb 2022   •   23:19

Biroul Ambasadei Marii Britanii din Kiev se mută temporar, iar personalul operează de la biroul ambasadei din orașul Lviv, a anunțat guvernul.

De asemenea, autoritățile din Regatul Unit și-au îndemnat cetățenii care sunt în Ucraina să părăsească țara: ”cetățenii britanici din Ucraina ar trebui să plece acum, cât timp sunt încă disponibile mijloace comerciale”, spune Oficiul pentru Externe, Commonwealth și Dezvoltare.

”Orice acțiune militară rusă în Ucraina ar afecta grav capacitatea guvernului britanic de a oferi asistență consulară în Ucraina”, adaugă acesta, potrivit BBC.

Rusia ar putea viza oponenții politici, spune un fost oficial de securitate al SUA

Un raport din revista Foreign Policy, care citează oficiali anonimi, spune că serviciile de informații americane consideră că Rusia a întocmit liste cu potențiale ținte pentru arestare, răpire sau asasinare, în cazul în care lansează o operațiune în Ucraina.

Andrea Kendall-Taylor, fost analist senior și ofițer de informații pentru Rusia și Eurasia pentru CIA, spune, potrivit sursei sitate mai sus, că un astfel de plan este probabil, mai ales în cazul în care Rusia dorește schimbarea regimului la Kiev.

Este ”foarte plauzibil” ca Rusia să vizeze adversari politici proeminenți, spune ea.

”Dacă vor să instaleze un fel de guvern marionetă, trebuie să marginalizeze orice opoziție majoră”, a spus ea. ”Vor dori să decapiteze conducerea oamenilor care ar dori să creeze o opoziție”.

Ea a adăugat că este de părere că unitățile Rosgvardiya - sau Gărzii Naționale din Rusia - vor fi probabil folosite pentru aceste operațiuni după mutarea în zonele luate de forțele ruse.

 

×
Subiecte în articol: Marea Britanie ambasada Kiev Rusia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close