Antena 3 CNN Externe Marea Britanie, paralizată de cea mai mare grevă din ultimele decenii. Vezi de ce au ieşit britanicii în stradă

Marea Britanie, paralizată de cea mai mare grevă din ultimele decenii. Vezi de ce au ieşit britanicii în stradă

Marea Britanie, paralizată de cea mai mare grevă din ultimele decenii. Vezi de ce au ieşit britanicii în stradă
Sursa foto: Foto:AP/Agerpres
30 Noi 2011   •   14:25

Marea Britanie este paralizată astăzi de una dintre cele mai mari greve din ultimile decenii. Angajaţii sectorului public protestează faţă de decizia Guvernului de a reduce pensiile şi de a creşte vârsta de pensionare de la 65 de ani la 66. Peste două milioane de angajaţi sunt aşteptaţi să iasă în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea. Greva va afecta activitatea spitalelor, şcolilor dar şi traficul aerian şi serviciile municipale.

Peste o mie de demonstraţii sunt anunţate pe teritoriul Regatului Unit. Angajaţii din sectorul public sunt nemulţumiţi deoarece vor trebui să plătească taxe mai mari şi să muncească mai mult pentru pensiile lor.

Greva generală afectează toate instituţiile publice şi transporturile. Cu toate astea, britanicii sprijină iniţiativa muncitorilor. Cancelarul britanic George Osborne susţine însă că muncitorii nu au niciun motiv să se plângă.

Trezoreria a anunţat că greva generală va aduce o pierdere de 500 de milioane de lire sterline bugetului ţării.




×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close