Antena 3 CNN Externe Marea evacuare britanică din Portugalia. Mii oameni se luptă să revină acasă după ce Londra a scos țara de pe lista verde

Marea evacuare britanică din Portugalia. Mii oameni se luptă să revină acasă după ce Londra a scos țara de pe lista verde

Britanicii se luptă se plece din Portugalia în timp ce zborurile spre Regatul Unit aproape s-au dublat, scrie presa internațională

Marea evacuare britanică din Portugalia. Mii oameni se luptă să revină acasă după ce Londra a scos țara de pe lista verde
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    07 Iun 2021   •   14:28

Luni este ultima zi  înainte de implementarea noilor reguli de carantină impuse de Londra, care a scos Portugalia de pe lista verde a destinațiilor.

Brinanicii care se întorc acasă din această țară trebuie să ajungă înainte de ora 4 dimineața a zilei de marți, dacă vor să evite o carantină de 10 zile la domiciliu.

39 de zboruri erau programate să decolezde, luni, spre Marea Britanie de pe aeroportul Algarve, situat din în sudul țării.

Este aproape dublul numărului obișnuit de zboruri, precizează Sky News. 

Turiștii disperați să nu rateze termenul-limită constată însă că multe curse nu mai au locuri disponibile, iar puținele rămase sunt vândute la prețuri umflate.

Fuga din Portugalia umflă prețurile biletelor de avion

Conform sursei citate, un bilet Ryanair pe ruta Faro - Bournemouth putea fi achiziționat, luni, cu 285 de lire sterline (circa 332 euro) în timp ce marți un bilet pe aceeași cursă era vândut cu doar 17 lire (aproximativ 20 de euro).

Similar, un bilet Easyjet de la Faro la Gatwick costa, luni, 227 de lire și marți, doar 53 de lire.

Dincolo de creșterea prețurilor, britanicii grăbiți să plece din zona turistică portugheză s-au plâns de dificultăți în obținerea testelor impuse de guvern persoanelor care intră în Regat.

Mulți turiști și numeroase firme din domeniul ospitalității și-au exprimat frustrarea față de decizia guvernului de la Londra, de reintroduce Portugalia pe lista galbenă, la doar 17 zile de la ridicarea interdicției asupra călătoriilor internaționale de agrement.

Autoritățile de la Lisabona au comunicat, la rândul lor, că nu înțeleg "logica deciziei" guvernului britanic. 

Ministerul britanic al Transporturilor a insistat însă că situația necesită "un răspuns rapid pentru a apăra câștigurile obținute în urma campaniei de vaccinare."

Londra pune Portugalia pe lista galbenă pentru a apăra progresele obținute prin vaccinare

Ministerul a precizat că rata de pozitivare a testelor în Portugalia s-a dublat comparativ cu acum patru săptămâni, când au fost întocmite listele de destinații de călătorie.

Conform Sky News, datele Test and Trace ale sistemului public de sănătate britanic, NHS, arată că din 200 de sosiri din Portugalia, testate între 6 și 19 mai, trei au fost testate pozitiv pentru COVID.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Portugalia carantină
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close