Antena 3 Externe Marea Britanie, a doua serie de raiduri aeriene împotriva Statului Islamic

Marea Britanie, a doua serie de raiduri aeriene împotriva Statului Islamic

05 Dec 2015   •   15:52
Marea Britanie, a doua serie de raiduri aeriene împotriva Statului Islamic

Ministrul apărării din Marea Britanie, Michael Fallon, a afirmat sâmbătă că bombardiere britanice au efectuat vineri o a doua serie de lovituri aeriene împotriva unor poziții ale Statului Islamic (SI) în Siria, bombardând din nou câmpuri petrolifere, relatează Agerpres.

Într-o declarație la Sky News, Fallon a precizat că, vineri noaptea, avioane Typhoon au acționat pentru prima dată bombardând cu succes un câmp petrolifer, puțuri de petrol în estul Siriei, în zona Omar.

Deputații britanici au aprobat joi efectuarea de lovituri aeriene împotriva Statului Islamic în Siria. La câteva ore după aprobare, avioane britanice au bombardat câmpuri petrolifere despre care guvernul afirmă că sunt folosite pentru finanțarea de atacuri în Occident.

Bombardierele Typhoon au sosit joi la baza aeriană britanică Akrotiri, situată în Cipru, pentru a întări forța de atac a avioanelor de luptă Tornado.

Michael Fallon a făcut declarațiile respective în cursul unei vizite la baza aeriană britanică din Cipru.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close