Antena 3 CNN Externe Marea Britanie: Regina va asista la primul său consiliu de miniştri, o premieră în ultimul secol

Marea Britanie: Regina va asista la primul său consiliu de miniştri, o premieră în ultimul secol

Marea Britanie: Regina va asista la primul său consiliu de miniştri, o premieră în ultimul secol
Sursa foto: Foto: BPA/Mediafax
18 Dec 2012   •   11:30

Regina Elisabeta a II-a va asista marţi la primul său consiliu de miniştri, au anunţat luni Palatul Buckingham şi un purtător de cuvânt al premierului britanic, o participare regală care nu a mai avut loc de peste un secol, informează AFP.

Din punct de vedere istoric, monarhii britanici prezidează consiliul de miniştri, însă ultima care a onorat această practică a fost regina Victoria, care a murit în 1901.

Regina Elisabeta, care are 86 de ani, va asista 'în calitate de observator", potrivit purtătorului de cuvânt al primului ministru, la primul său consiliu de miniştri pentru a marca jubileul său de diamant, la cei 60 de ani ai săi de domnie.

Regina va fi prezentă "timp de cel puţin 30 de minute', a adăugat Palatul Buckingham. Ea se va aşeza în dreapta premierului David Cameron şi în stânga ministrului afacerilor externe William Hague.

'Un cadou îi va fi înmânat pentru a marca jubileul său de diamant' cu ocazia acestei vizite 'planificate de mult timp', a mai indicat purtătorul de cuvânt din Downing Street. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Regina Elisabeta a II-a
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close