Antena 3 CNN Externe Marea Britanie anunță sancțiuni împotriva Rusiei

Marea Britanie anunță sancțiuni împotriva Rusiei

Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, spune că sancțiunile impuse vor ”lovi foarte puternic Rusia”, în timp ce miniștrii afirmă că a început invazia Ucrainei.

Marea Britanie anunță sancțiuni împotriva Rusiei
Sursa foto: Getty Images/ WPA Pool
de Cerasela Stafie    |    22 Feb 2022   •   12:42

”Primul pachet de sancțiuni economice ale Regatului Unit împotriva Rusiei” va fi anunțat marți, a spus Boris Johnson, în timp ce unul dintre miniștrii săi a spus că invazia Ucrainei de către Rusia a început.

Johnson a spus că Rusia este înclinată spre o ”invazie pe scară largă a Ucrainei” și a spus că sancțiunile impuse de Marea Britanie vor afecta ”interesele economice care au sprijinit mașina de război a Rusiei”, sugerând și că Regatul Unit este pregătit pentru a continua să intensifice măsurile.

”Vor lovi Rusia foarte puternic și mai sunt multe de făcut în cazul unei invazii. Nu aveți nicio îndoială că, dacă companiile rusești sunt împiedicate să strângă capital de pe piețele financiare din Marea Britanie, dacă vom dezlipi fațada proprietății rusești asupra companiilor, asupra proprietății, va începe să doară.

Sajid Javid, secretarul sănătății, a spus că este de părere că amenințarea reprezentată de acțiunea Rusiei este egală cu cea a crizei rachetelor din Cuba din 1962. ”Este o încălcare a dreptului internațional și noi și NATO nu o vom accepta”, a declarat el pentru programul Today de la BBC Radio 4, scrie The Guardian.

Johnson a ținut o reuniune la 6.30 dimineața, în contextul în care Vladimir Putin a ordonat trupelor să intre în teritoriile din estul Ucrainei, unde aveau deja o prezență semnificativă. O declarație către parlamentari este așteptată mai târziu marți.

Mai devreme, pe 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a semnat decrete privind recunoașterea Republicilor Populare Donețk și Lugansk. Putin s-a întâlnit cu liderii DPR și LPR, Denis Pushilin și Leonid Pasechnik, și a semnat cu ei tratatele de prietenie, cooperare și ajutor reciproc dintre Rusia și ambele republici, sfidând acordurile internaționale. Ulterior a trimis forțe militare sub pretextul ”menținerii păcii”.

Atât SUA, cât și Marea Britanie cred că intrarea Rusiei în estul Ucrainei este un precursor pentru o invazie mai amplă.

×
Subiecte în articol: Rusia Marea Britanie sanctiuni
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close