Antena 3 CNN Externe Marea Britanie, alte 65 de sancțiuni împotriva Rusiei. Mesaj de la Moscova: Johnson este ”cel mai activ lider anti-rus”

Marea Britanie, alte 65 de sancțiuni împotriva Rusiei. Mesaj de la Moscova: Johnson este ”cel mai activ lider anti-rus”

Marea Britanie a anunţat alte 65 de sancţiuni împotriva Rusiei. Reacţia Moscovei nu a întârziat să apară, cu menţiunea că Boris Johnson este cel mai activ lider anti-rus.

Marea Britanie, alte 65 de sancțiuni împotriva Rusiei. Mesaj de la Moscova: Johnson este ”cel mai activ lider anti-rus”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    24 Mar 2022   •   15:41

Noile măsuri impuse de Regatul Unit vizează industriile strategice, băncile și oamenii de afaceri. Au fost țintite industriile cheie, care sprijină invazia ilegală a Rusiei, inclusiv Căile Ferate Ruse și compania de apărare Kronshtadt, principalul producător de drone rusești. Grupul Wagner – organizația de mercenari ruși care ar fi însărcinat cu asasinarea președintelui Zelenski – a fost, de asemenea, sancționat.

Alte șase bănci sunt vizate, inclusiv Alfa Bank ai cărei cofondatori includ oligarhii sancționați anterior Mikhail Fridman, Petr Aven și German Khan. Cel mai mare producător de diamante din lume, Alrosa, este și el sancționat.

Printre persoanele sancționate se numără miliardarul magnat al petrolului Eugene Shvidler, fondatorul băncii Tinkoff Oleg Tinkov, Herman Gref, CEO-ul celei mai mari bănci din Rusia, Sberbank, și Polina Kovaleva, fiica vitregă a ministrului de externe Lavrov. Galina Danilchenko, care a fost instalată de Rusia ca ”primar” al Melitopolului este și ea sancționată, este prima dată când un individ a fost sancționat pentru colaborare cu forțele ruse aflate în prezent în Ucraina.

”Acești oligarhi, afaceri și bandiți angajați sunt complici la uciderea unor civili nevinovați și este corect să plătească prețul. Putin nu ar trebui să se facă iluzii – suntem uniți cu aliații noștri și vom continua să punem presiune asupra economiei ruse, pentru a ne asigura că eșuează în Ucraina. Nu va fi liniște”, a declarat secretarul britanic de stat pentru Externe.

”Toți cei sancționați astăzi vor avea bunurile înghețate în Regatul Unit, ceea ce înseamnă că niciun cetățean sau companie din Regatul Unit nu poate face afaceri cu ei, iar persoanelor care fac obiectul interdicțiilor de călătorie li se interzice, de asemenea, să călătorească în sau dinspre Regatul Unit”, a precizat Liz Truss.

”Sancțiunile de astăzi vor aduce valoarea totală a activelor globale ale băncilor pe care Marea Britanie le-a sancționat de la invazie la 500 de miliarde de lire sterline, iar valoarea netă a oligarhilor și a membrilor familiei depășește 150 de miliarde de lire sterline”, a adăugat.

Moscova a reacționat cu rapiditate. Kremlinul a transmis că premierul britanic Boris Johnson este cel mai activ lider anti-rus, dar că abordarea Londrei ar duce la o fundătură.

„În ceea ce îl privește pe domnul Johnson, îl vedem drept cel mai activ participant la cursa pentru a fi anti-rus. Va duce la o fundătură a politicii externe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenției de presă RIA

 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close