Antena 3 CNN Externe Marea Britanie se confruntă cu cele mai grave inundaţii din istorie. Oamenii îşi părăsesc locuinţele, iar ploile continuă

Marea Britanie se confruntă cu cele mai grave inundaţii din istorie. Oamenii îşi părăsesc locuinţele, iar ploile continuă

Marea Britanie se confruntă cu cele mai grave inundaţii din istorie. Oamenii îşi părăsesc locuinţele, iar ploile continuă
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    23 Dec 2012   •   14:49

Marea Britanie se confruntă cu cele mai grave inundaţii din istorie, cu doar două zile înainte de Crăciun. În unele zone, sute de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele, aşa că îşi vor petrece sărbătorile în adăposturile amenajate de autorităţi.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât zeci de drumuri sunt închise din cauza inundaţiilor, iar oamenii care vor merge acasă pentru a-şi petrece Crăciunul vor fi nevoiţi să ocolească zonele afectate.

După ploile abundente din ultimele zile, râurile din Anglia şi Ţara Galilor s-au revărsat, inundând zeci de localităţi. Mai multe drumuri au fost blocate din cauza inundaţiilor şi a alunecărilor de teren.



Pompierii muncesc zi şi noapte pentru a-i scoate din case pe localnicii blocaţi, însă ploile torenţiale care nu s-au oprit de 24 de ore îngreunează operaţiunile de salvare. Sute de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele de teama inundaţiilor.

Meteorologii britanici au emis peste 200 de avertismente de inundaţii, iar ploile torenţiale vor continua şi zilele următoare şi se vor extinde şi în Scoţia.

Experţii spun că 2012 a fost un an al extremelor din punct de vedere meteorologic. După luni întregi de secetă, în anumite zone ale ţării a plouat zile în şir şi în această iarnă, după prima zăpadă, au revenit inundaţiile.





×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close