Antena 3 CNN Externe Marea Britanie se pregăteşte pentru 100.000 de cazuri de gripă porcină pe zi

Marea Britanie se pregăteşte pentru 100.000 de cazuri de gripă porcină pe zi

Marea Britanie se pregăteşte pentru 100.000 de cazuri de gripă porcină pe zi
Sursa foto: gripa porcina control
03 Iul 2009   •   14:34

Marea Britanie se pregăteşte pentru situaţia în care se vor înregistra 100.000 de noi cazuri de gripă porcină pe zi la sfârşitul lunii august şi trebuie să îşi schimbe strategia sa pentru a face faţă situaţiei, a anunţat ministrul britanic al sănătăţii.
Londra are raportate oficial 7.447 de cazuri de gripă porcină şi trei decese, dar oficialii recunosc că numărul real este mult mai mare, deoarece mulţi nu au fost testaţi.
Marea Britanie este cel mai afectat stat din Europa.
Mulţi experţi cred că numărul cazurilor ar putea creşte exponenţial. Deoarece gripa porcină, cunoscută ca H1N1, este un nou virus, puţini oameni au imunitate naturală, ceea ce permite răspândirea rapidă.
?Cazurile se dublează în fiecare săptămână, iar pe această linie am putea avea peste 100.000 de cazuri de gripă porcină pe zi la sfârşitul lunii august?, arăta ministrul sănătăţii de la Londra Andy Burnham în Camera Comunelor.
În ultimele săptămâni, Marea Britanie a raportat mai multe sute de cazuri de gripă porcină pe zi. Dacă această tendinţă se menţine, în toamnă s-ar putea înregistra şase milioane de persoane infectate, anume 10 procente din populaţia Marii Britanii.
Pe de altă parte experţii se arată nedumeriţi de calculele ministrului şi apreciau că numărul de îmbolnăviri s-ar putea reduce pe timpul verii, pentru a reapărea la toamnă, odată cu sezonul rece.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii aprecia că două miliarde de persoane ar putea fie infectat de gripa porcină la nivel mondial.
La nivel mondial au fost raportate până acum peste 77.000 de cazuri, inclusiv 322 de decese.
Gripa normală ucide până la 500.000 de oameni anual, dar oamenii de ştiinţă declară că chiar dacă gripa porcină se răspândeşte mai repede, nu înseamnă că devine mai letală.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close