Antena 3 CNN Externe Marea Britanie şi Franţa: Aviaţia libiană nu mai există ca forţă de luptă, va fi o operaţiune de scurtă durată

Marea Britanie şi Franţa: Aviaţia libiană nu mai există ca forţă de luptă, va fi o operaţiune de scurtă durată

Marea Britanie şi Franţa: Aviaţia libiană nu mai există ca forţă de luptă, va fi o operaţiune de scurtă durată
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
23 Mar 2011   •   23:16

Alain Jupee, ministrul francez al Afacerilor Externe, a declarat că este optimist şi că operaţiunea din Libia ar trebui să se încheie rapid, conform AFP. "Nu se pune problema unei prelungiri, va fi o operaţiune de scurtă durată, este total exclus să mergem la sol", a încheiat oficialiul.

La scurt timp după aceea, secretarul american al Apărării, Robert Gates a declarat că "nu există un calenda" pentru operaţiunile din Libia. "Consiliul de Securitate nu dă o dată-limită pentru zona de interdicţie aeriană. Prin urmare, eu cred că nu există un calendar privind sfârşitul", a declarat Gates

Greg Bagwell, oficial de rang înalt al forţelor aeriene britanice, a declarat miercuri că aviaţia libiană nu mai există ca forţă de luptă, după intervenţia coaliţiei internaţionale din Libia.

“Exercităm o presiune constantă şi implacabilă asupra forţelor armate libiene. În realitate, forţele lor aeriene nu mai există ca forţă de luptă”, conform generalului.

Potrivit lui Bagwell, “sistemul de apărare aeriană integrat şi reţelele de comandament şi de control” ale armatei libiene “sunt atât de avariate” încât coaliţia poate “opera în spaţiul aerian libian fără a fi îngrijorată”.

“I-am luat ochii şi urechile” colonelului Gaddafi. Acesta a subliniat că forţele coaliţiei “supraveghează constant trupele terestre libiene”.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close