Antena 3 CNN Externe Revenirea la normalitate, în 2022 sau niciodată. Britanicii, sceptici în ziua anunțului despre ridicarea restricțiilor

Revenirea la normalitate, în 2022 sau niciodată. Britanicii, sceptici în ziua anunțului despre ridicarea restricțiilor

Mai puțin de un sfert din populația Regatului Unit se așteaptă să revină la o existență normală înainte de finele acestui an, anunță BBC.

Revenirea la normalitate, în 2022 sau niciodată. Britanicii, sceptici în ziua anunțului despre ridicarea restricțiilor
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    05 Iul 2021   •   16:28

Doar 5% dintre participanții la studiu cred că așteptata ridicare a restricțiilor în Anglia va însemna o revenire la normalitate la finele lunii iulie, arată un sondaj de opinie realizat de Ipsos.

Aproximativ 24 la sută așteaptă ca acest lucru să se producă până la sfârșitul anului curent.

Însă procentajele însumate ale scepticilor sunt majoritare: 49% spun că întoarcerea la o viață normală se va întâmpla în 2022 sau mai târziu iar 15% spun că viața nu va mai reveni niciodată la normalitatea dinainte de pandemie.

Pe de altă parte, sondajul relevă că numărul celor "preocupați" de riscurile COVID pentru țară a scăzut la 77%, cel mai redus nivel de când a izbucnit pandemia.

În martie anul trecut, nivelul de îngrijorare era peste 90%.

Sondajul a avut loc între 18 și 20 iunie, cu participarea a aproximativ 1.000 de britanici.

Luni după-amiază, premierul Boris Johnson este așteptat să anunțe că Regatul Unit este pregătit pentru ridicarea unui mare număr de restricții.

Autoritățile britanice au amânat luna trecută momentul renunțării la restricții pentru data de 19 iulie, cel mai târziu.

O decizie anticipată a guvernului, care ar urma să facă voluntară purtarea măștii în mijloacele de transport în comun a fost deja criticată de sindicatele din domeniu.

În Scoția, autoritățile ar putea păstra obligativitatea măștii, dar și alte măsuri, până la următoarea analiză a situației, în luna august.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie normalitate sondaj
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close