Antena 3 Externe Marea Britanie, supărată din nou pe România: Există oameni care vor să vină la noi dar nu vor să se integreze în societate

Marea Britanie, supărată din nou pe România: Există oameni care vor să vină la noi dar nu vor să se integreze în societate

de G.S.    |    24 Feb 2013   •   12:44
Marea Britanie, supărată din nou pe România: Există oameni care vor să vină la noi dar nu vor să se integreze în societate
Sursa foto: Foto: bbc.co.uk

Românii care se pregătesc să migreze anul viitor în Scoţia, Londra sau Liverpool insultă oraşele britanice şi postează online comentarii rasiste în care afirmă că nu vor să trăiască lângă indieni, arabi, chinezi sau persoane de culoare, relatează The Daily Express în ediţia de duminică.
   
Potrivit publicaţiei, comentariile au fost postate pe un forum românesc, în cadrul unor discuţii pro şi contra migrării în Marea Britanie după anularea restricţiilor impuse românilor pe piaţa muncii în această ţară, la 1 ianuarie 2014.
   
Un utilizator, Skis, afirmă pe site-ul Români Online că familia sa doreşte să se mute în Scoţia pentru sporturi de iarnă în Highlands, dar comentariile sale sunt rasiste, scrie publicaţia. "Nu vrem o mulţime cosmopolită de indieni, arabi, chinezi, etc. Vrem ceva mai liniştit", scrie acesta. Mutu, alt utilizator, descrie o "mare concentrare" de "pickaninny" (termen ofensator la adresa copiilor de culoare) în Slough, Berkshire.
   
De asemenea, ValiB a scris că Leicester este "plin de indieni", iar Mickyroman că a fost nevoit să se mute în nordul Londrei din cauza populaţiei asiatice. "Am aflat că este plin de pakistanezi şi indieni şi nu ştiu la ce să mă aştept din partea acestor naţiuni".
   
Alţi utilizatori dezbat care sunt zonele în care se trăieşte cel mai bine, care este situaţia ajutoarelor sociale şi percepţia lor despre viaţa britanicilor, scrie Daily Express, citând alte mesaje postate pe forum.
   
Aceste comentarii l-au înfuriat pe Gerard Batten, purtătorul de cuvânt pentru Afaceri Interne al UKIP, o formaţiune naţionalistă şi eurofobă. "Este ironic faptul că oameni din M.Britanie care îşi exprimă îngrijorările cu privire la imigrare sunt acuzaţi de xenofobie (...) Însă există oameni care vor să vină în M.Britanie, dar care nu vor să se integreze în societatea nostră, pe baza prejudecăţilor lor", a declarat parlamentarul, citat de publicaţie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close