Antena 3 CNN Externe Marea Britanie. Un bloc de gheaţă a căzut dintr-un avion peste o casă

Marea Britanie. Un bloc de gheaţă a căzut dintr-un avion peste o casă

Marea Britanie. Un bloc de gheaţă a căzut dintr-un avion peste o casă
23 Iul 2010   •   12:22

O familie de pensionari din Chichester, West Sussex a avut un şoc după ce un uriaş bloc de gheaţă a căzut prin acoperişul casei lor în timp ce aceştia dormeau, informează heraldsun.com.

Proprietarul casei, Vince Foot, şi soţia sa dormeau când gheaţa, despre care se crede că provine de la un avion, a lovit casa în jurul prânzului, făcând în acoperiş o gaură cu diametrul de jumătate de metru.

Potrivit pompierilor ajunşi la faţa locului, resturile provenite în urma impactului s-au împrăştiat pe o rază de nouă metri.

?Iniţial, am crezut că a trăsnit şi m-am dus la etaj să văd ce s-a întâmplat. Am încercat să deschid uşa de la dormitor, dar nu se putea?, a declarat Foot, care a adăugat că nu i-a venit să creadă ce a văzut după ce a reuşit, în cele din urmă, să intre în cameră.

?Era o gaură enormă în acoperişul casei şi în tavanul dormitorului, iar peste tot pe podea erau împrăştiate bucăţi de gheaţă?, a explicat proprietarul.

Un purtător de cuvânt al Autorităţii Aviaţiei Civile britanice a explicat acest fenomen: gheaţa se formează, de obicei, pe capacele conductelor exterioare. Apa se prelinge afară, iar la mare altitudine începe să se formeze gheaţa. Aceasta continuă să crească în volum, până când aparatul ajunge într-un strat cu aer mai cald. De obicei, bucătile de gheaţă se evaporă în atmosferă, dar sunt şi cazuri mai rare când acestea ajung pe pământ.

Anual, sunt raportate aproximativ 30 de asemenea incidente.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: avion gheata pensionari casa acoperis bloc
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close