x close

Marea Britanie. Un mort şi 12 răniţi în urma unui accident bizar pe străzile din Cardiff

de G.S.    |    20 Oct 2012   •   17:23
Marea Britanie. Un mort şi 12 răniţi în urma unui accident bizar pe străzile din Cardiff 416 Foto: Mediafax/AFP

Poliţia britanică interoga sâmbătă un şofer în vârstă de 31 de ani suspectat că a ucis un pieton şi a rănit alţi 12 pe străzile din Cardiff (vest), încercând să înţeleagă ceea ce s-a întâmplat, fără să excludă un gest deliberat, relatează AFP.
   
Martori îngroziţi au povestit că au văzut vineri după-amiază o camionetă albă urcând pe trotuar în cinci locuri din oraş, ca şi cum şoferul vrea să lovească în mod intenţionat pietoni. Ulterior, camioneta a dispărut.
   
O femeie în vârstă de 32 de ani, atinsă de vehicul în faţa unei cazărmi de pompieri, a murit din cauza rănilor. De asemenea, patru adulţi şi şapte copii au fost răniţi.
   
Primul incident a fost semnalat poliţiei către ora locală 15.30 (17.30, ora României). Acelaşi scenariu s-a repetat în mai multe rânduri în vestul capitalei Ţării Galilor.
   
"Am auzit o bufnitură puternică", a declarat un poştaş, care a asistat la una dintre scene. "Am ieşit în stradă şi am văzut o fată întinsă pe jos şi alta care urla. Am auzit o camionetă accelerând, dar nu am putut să o văd", a adăugat el.
   
Suspectul a fost arestat un pic mai târziu la periferia oraşului.
   
"Acest tip de cazuri este extrem de rar", a subliniat un oficial din cadrul poliţiei locale, precizând că un număr important de anchetatori lucraeză în acest dosar.
   
"Ancheta urmează să stabilească dacă este vorba despre un act intenţionat sau despre imprudenţă", a adăugat el.

Citeşte mai multe despre:

mort raniti victime strazi accident suspect sofer duba
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati