Antena 3 Externe Marea Britanie va acorda un vot favorabil Palestinei la ONU

Marea Britanie va acorda un vot favorabil Palestinei la ONU

de G.C.P    |    28 Noi 2012   •   16:34
Marea Britanie va acorda un vot favorabil Palestinei la ONU
Sursa foto: Foto: AFP

Marea Britanie susţine că va acorda un vot favorabil în ceea ce priveşte recunoaşterea statului palestinian, în cadrul şedinţei ONU, dar acest lucru se va întâmpla doar dacă palestinienii vor fi de acord să revină la masa negocierilor de pace cu Israelul.

Ministrul britanic de externe, William Hague, a declarat în faţa parlamentarilor englezi că Marea Britanie "doreşte să voteze în favoarea Palestinei, ca aceasta să obţină statutul de stat non-membru în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite", dacă liderul palestinian, Mahmoud Abbas, va fi de acord să reia dialogul cu Israelul, fără a impune precondiţii, se arată într-un material din Daily Mail.

Abbas este de părere că sprijinul britanic este esenţial, având în vedere responsabilitatea istorică a Regatului Unit faţă de Palestina.
Până nu demult, punctul de vedere britanic se opunea unei recunoaşteri palestiniene, fiind similar cu opinia Statelor Unite şi a Israelului, care se tem de o periclitare a negocierilor dintre Tel Aviv şi omologii din West Bank.

Franţa a declarat oficial, marţi, că va vota în favoarea cauzei palestiniene, de a dobândi statutul de stat non-membru la ONU.
Acest lucru reprezintă un pas uriaş în încercarea de recunoaştere internaţională a statului palestinian.

Politicienii palestinieni, şi nu numai, fac lobby pe lângă cancelariile europene să primească suportul necesar în tentativa de a obţine mult râvnitul statut la ONU.
În timp ce Israelul se opune în continuare cu vehemenţă acestei iniţiative, cele mai multe ţări dezvoltate, membre ONU, şi-au declarat simpatia faţă de cauza palestiniană.

Pe lângă Franţa şi Marea Britanie, Elveţia a anunţat la rândul ei, că va acorda un vot favorabil emisarilor palestinieni, care vor fi prezenţi la ONU.

×
Subiecte în articol: william hague Palestina onu Mahmoud Abbas

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close