Antena 3 CNN Externe Valul trei al pandemiei de COVID bate la ușă în Marea Britanie. Consilier al guvernului: "Amânați ridicarea restricțiilor"

Valul trei al pandemiei de COVID bate la ușă în Marea Britanie. Consilier al guvernului: "Amânați ridicarea restricțiilor"

Regatul Unit se află deja în etapa timpurie a valului trei al pandemiei de coronavirus iar la originea creșterii numărului de infectări se află varianta indiană.

Valul trei al pandemiei de COVID bate la ușă în Marea Britanie. Consilier al guvernului: "Amânați ridicarea restricțiilor"
Sursa foto: Getty Images
de Adrian Iclozan    |    31 Mai 2021   •   17:42

Profesor la Universitatea Cambridge, Ravi Gupta este membru al grupului consultativ guvernamental în privința amenințărilor reprezentate de viruși care provoacă maladii respiratorii iar COVID 19 intră în această categorie.

Gupta avertizează că, deși numărul noilor cazuri este "relativ scăzut", varianta indiană a alimentat creșterea exponențială.

El susține că ridicarea restricțiilor în Anglia, programată pentru 21 iunie, trebuie amânată câteva săptămâni, pentru ca oamenii de știință să aibă acces la mai multe informații.

"Desigur, pe moment numărul de cazuri este relativ scăzut. Toate valurile încep cu un număr mic de cazuri care fac puțin zgomot în fundal și apoi explodează, deci ceea ce vedem acum trebuie interpretat drept semnele celui de-al treilea val", a spus Gupta.

Potrivit acestuia, numărul relativ ridicat al celor vaccinați în Marea Britanie va întârzia, probabil, apariția valului trei. 

Media săptămânală în Marea Britanie: 3.211 cazuri pe zi

"Poate să se instaleze un sentiment de falsă siguranță, și asta ne îngrijorează", a adăugat el.

"Dacă analizăm costurile și beneficiile în cazul în care ne-am înșelat (în privința noului val, n.r.), cred că înclină masiv în favoarea amânării", a concluzionat profesorul, conform BBC.

Duminică, în Marea Britanie au fost raportate pentru a cincea zi la rând peste 3.000 de noi cazuri.

Asta, în condițiile în care, din 12 aprilie, timp de peste o lună numărul de infectări rămăsese sub acest prag.

La 30 mai, media ultimelor șapte zile era de 3.211 cazuri.

Patronatul britanic al ospitalității: "Amânarea redeschiderii va avea un efect devastator"

Varianta amânării datei de ridicare a restricțiilor în Regatul Unit nu este exclusă de ministrul britanic al Mediului, George Eustice, în timp ce oameni de afaceri susțin că implicațiile vor fi dramatice într-un astfel de caz.

Kate Nicholls, director executiv al patronatului UK Hospitality, a declarat pentru BBC că, dacă sectorul britanic al ospitalității nu va putea să se redeschidă complet în iunie, efectul va fi "devastator".

Multe afaceri funcționează în prezent la 60% din capacitate din cauza regulilor de distanțare iar o nouă amânare a ridicării complete a restricțiilor ar împinge multe firme în pragul falimentului, a indicat sursa citată.

Etapa finală a ridicării restricțiilor în Marea Britanie presupune renunțarea la toate limitările în ceea ce privește posibilitatea ca oamenii să ia contact, fie în interior, fie în exterior.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie COVID-19
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close