Antena 3 CNN Externe Marea Britanie vrea să treacă la GMT+1 pentru a atrage mai mulţi turişti

Marea Britanie vrea să treacă la GMT+1 pentru a atrage mai mulţi turişti

Marea Britanie vrea să treacă la GMT+1 pentru a atrage mai mulţi turişti
Sursa foto: Foto: travel.webshots.com
20 Feb 2011   •   21:41

În cadrul unei noi strategii pentru turism, autorităţile britanice au înaintat un proiect legislativ care ar stabili schimbarea orei de vară pentru Marea Britanie la GMT+1, informează Daily Mail.

Proiectul, susţinut şi de primul ministru britanic, David Cameron, presupune ca Marea Britanie să folosească aceeaşi oră de vară ca Europa Centrală, ceea ce ar însemna mai multă lumină în timpul serii.

Oficialii Ministerului Turismului de la Londra susţin că o astfel de modificare ar spori numărul de turişti care ar sosi în Marea Britanie, şi ar însemna un plus de 3,5 miliarde de lire sterline pe an pentru economia britanică.

Schimbarea nu este văzută cu ochi buni, însă, de Asociaţia Naţională a Fermierilor din Scoţia, care spun că mai multă lumină seara ar însemna dimineţi mai întunecate, ceea ce ar putea spori numărul de accidente rutiere şi ar reprezenta un pericol pentru copiii care se duc la şcoală dimineaţa. Totuşi, sunt dispuşi să încerce această variantă, dacă ar fi în beneficiul economiei.

Proiectul urmează a fi inclus în noua "strategie pentru turism", care precede Jocurile Olimpice care vor fi organizate de Marea Britanie în vara anului 2012.

×
Subiecte în articol: ora de vara Marea Britanie proiect
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close