Marea Britanie vrea SANCŢIUNI MAI SEVERE împotriva Rusiei

de G.S.    |    15 Mar 2014   •   09:47
Marea Britanie vrea SANCŢIUNI MAI SEVERE împotriva Rusiei Foto: Agerpres/Xinhua
Uniunea Europeană trebuie să adopte sancţiuni mai severe împotriva Rusiei pe tema crizei ucrainene, a declarat vineri ministrul britanic de Externe, William Hague, după eşecul negocierilor ruso-americane, relatează AFP, conform Mediafax.
Secretarul de Stat american, John Kerry, s-a întâlnit în cursul zilei de vineri, la Londra, cu omologul său rus, Serghei Lavrov, în vederea soluţionării crizei înainte de referendumul de duminică din peninsula ucraineană Crimeea.
"Este extrem de dezamăgitor că discuţiile de astăzi (vineri) nu au dus la progresele diplomatice în favoarea cărora Kerry a depus eforturi neîncetate şi pe care Rusia le putea garanta", a declarat Hague, citat într-un comunicat.
"Regret că Rusia a refuzat să profite de această ocazie pentru a schimba cursul şi continuă să sprijine un referendum nelegitim şi ilegal în Crimeea", a continuat secretarul Foreign Office.
"Regatul Unit crede cu tărie că trebuie să existe un răspuns ferm şi comun al Uniunii Europene în cursul reuniunii de luni a Consiliului Afacerilor Externe", a subliniat el.
"A venit momentul să adoptăm măsuri de restricţii mai severe, aşa cum statele (membre) UE au convenit anterior", a apreciat Hague.
 

Parteneri
x close