Antena 3 CNN Externe Peste 280 de migranți înghesuiți într-o ambarcațiune, salvați în ultima clipă de un vas spaniol

Peste 280 de migranți înghesuiți într-o ambarcațiune, salvați în ultima clipă de un vas spaniol

Peste 280 de migranți înghesuiți într-o ambarcațiune, salvați în ultima clipă de un vas spaniol
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
03 Dec 2015   •   23:46

O navă militară spaniolă a salvat joi în Marea Mediterană peste 280 de migranți înghesuiți într-o ambarcațiune de dimensiuni reduse, a anunțat Ministerul Apărării de la Madrid într-un comunicat, potrivit AFP.

"Fregata Marinei spaniole , participantă la misiunea Uniunii Europene Eunavfor Sophia, a salvat 286 de persoane care încercau să ajungă în Europa la bordul unei ambarcațiuni din lemn de numai 15 metri lungime", a precizat ministerul.

Migranții salvați sunt "originari din Somalia, Eritreea, Etiopia, Maroc, Libia, Mauritania, Yemen și Mali", a adăugat comunicatul.

Alertată de centrul pentru salvare pe mare de la Roma, nava Canaries a localizat în zori o ambarcațiune care "nu putea fi comandată" și reprezenta "un pericol pentru navigație".

După salvarea ocupanților, vasul a fost scufundat.

De la lansarea în luna iunie, operațiunea navală Sophia, la care contribuie 22 de țări ale UE, a permis salvarea a peste 5.700 de migranți și arestarea a mai mult de 40 de presupuși contrabandiști, potrivit datelor comunicate miercuri de comandantul acesteia, viceamiralul Enrico Credendino.


×
Subiecte în articol: criza imigranţilor migranti
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close