Antena 3 CNN Externe Marea Neagră, survolată de drone NATO după ameninţarea nucleară rusească

Marea Neagră, survolată de drone NATO după ameninţarea nucleară rusească

Ameninţarea nucleară din Rusia determină NATO să ia măsuri extreme în Marea Neagră. 

Marea Neagră, survolată de drone NATO după ameninţarea nucleară rusească
de Georgiana Adam    |    05 Oct 2022   •   12:01

O dronă a Alianţei monitorizează de mai multe ore tot ce se întâmplă în Marea Neagră în apropierea graniţelor Rusiei. 

Aceasta zboară la 17.000 de metri altitudine în apropierea Crimeei. De asemenea, un avion militar NATO survolează Dobrogea.

Alerta esta una majoră, după ce mai mulţi analişti militari au declarat pentru publicaţiile internaţionale că Vladimir Putin ar putea face o demonstraţie de forţă în Marea Neagră. 

Mai exact, liderul de la Kremlin ar pregăti detonarea unei încărcături nucleare pe apă. 

Sunt reacţii de ultim moment din partea NATO referitoare la ameninţarea nucleară din Marea Neagră. Reprezentanţii NATO spun că Alianţa este extrem de vigilentă la o posibilă desfăşurare a armelor nucleare pe flancul estic şi că acţiunile Federaţiei Ruse de a desfăşura sistemele noi de distrugere reprezintă o provocare la adresa securităţii şi intereselor NATO.

De asemenea, un oficial al alianţei citat de Reuters spune că NATO nu a observat modificări în ceea ce priveşte poziţionarea sistemelor nucleare ruse, dar că menţine vigilenţa.

Reacţiile vin după ce mai mulţi analişti militari citaţi de publicaţiile internaţionale au spus că Rusia a deplaseaza din Marea Albă celebrul submarin Belgorod care are la bord torpilele Poseidon cu încărcătură nucleară. 

Temerile că Putin ar putea recurge la folosirea armelor nucleare au crescut și după ce au apărut informații că un tren operat de divizia nucleară secretă ar fi fost trimis către Ucraina. Clipul video a fost filmat într-o locație nedezvăluită din centrul Rusiei.

×
Subiecte în articol: Marea Neagrã drone NATO atac nuclear
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close