Antena 3 CNN Externe Marele maestru internaţional Garry Kasparov, reţinut de poliţiştii moscoviţi în timpul unui protest. De ce este acuzat şahistul

Marele maestru internaţional Garry Kasparov, reţinut de poliţiştii moscoviţi în timpul unui protest. De ce este acuzat şahistul

Marele maestru internaţional Garry Kasparov, reţinut de poliţiştii moscoviţi în timpul unui protest. De ce este acuzat şahistul
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
18 Aug 2012   •   17:41

Fostul şahist Garry Kasparov riscă o condamnare de până la cinci ani de închisoare deoarece ar fi muşcat de un deget unul dintre poliţiştii care l-au luat cu forţa de la tribunalul din Moscova unde au fost condamnate, vineri, componentele trupei Pussy Riot, relatează RIA Novosti.
   
Marele maestru internaţional devenit activist al opoziţiei în Rusia este un susţinător al celor trei membre ale Pussy Riot.
   
Potrivit poliţiei ruse, Kasparov l-ar fi muşcat de un deget pe unul dintre poliţiştii care îl luau cu forţa de la tribunal. Kasparov ar putea ajunge la închisoare pentru agresarea unui poliţist în exerciţiul funcţiunii, conform site-ului RBC Daily News, citat de RIA Novosti pe pagina electronică.
   
Kasparov susţine că poliţiştii l-au arestat fără motiv, în timp ce acorda un interviu, şi că aceştia i-au sucit braţele şi l-au lovit în timp ce îl duceau la maşina poliţiei. El a negat că ar fi muşcat pe cineva.
   
Cel puţin 50 de persoane au fost arestate, vineri, la Moscova, după decizia justiţiei în cazul Pussy Riot.
   
Kasparov, în vârstă de 49 de ani, s-a retras din şah în 2005 şi este unul dintre cei mai fervenţi critici ai lui Vladimir Putin.
   
Cele trei membre ale trupei punk Pussy Riot, arestate în februarie, au primit o pedeapsă de doi ani de închisoare fiecare vineri, de Tribunalul din Moscova, care le-a găsit vinovate de "huliganism" şi "incitare la ură religioasă", după un proces intens mediatizat pe plan internaţional.

Nadejda Tolokonnikova, în vârstă de 22 de ani, Ekaterina Samuţevici, în vârstă de 30 de ani, şi Maria Alehina, în vârstă de 24 de ani, care au interpretat "o rugăciune punk" în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, în care i-au cerut Sfintei Fecioare să "îl alunge pe Putin" de la putere, "au încălcat ordinea publică" şi au adus "ofense sentimentelor (religioase) ale credincioşilor", fără să îşi exprime apoi regretul pentru fapta comisă, a declarat judecătoarea Marina Syrova.
   

×
Subiecte în articol: inchisoare Moscova deget politisti
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close