Antena 3 CNN Externe Marile puteri ale lumii se pregătesc de un Armagedon NUCLEAR. Dosarele SECRETE care au ieşit la lumină

Marile puteri ale lumii se pregătesc de un Armagedon NUCLEAR. Dosarele SECRETE care au ieşit la lumină

Marile puteri ale lumii se pregătesc de un Armagedon NUCLEAR. Dosarele SECRETE care au ieşit la lumină
de O.P.    |    06 Mar 2012   •   10:13

Margaret Thatcher se confrunta în martie 1981 cu cea mai mare dilemă pe care a întâmpinat-o vreodată un prim-ministru britanic. Zeci de mii de oameni îngroziţi plecau din cele mai importante orase ale ţării, jafurile şi crimele erau foarte răspândite, iar fiecare nouă zi aducea atacuri cu bombă la staţiile de cale ferată.

Cu toţii ştim că nu a avut loc niciun Al treilea Război Mondial în martie 1981, dar acest scenariu nu-i aparţine vreunui scriitor, ci a fost un exerciţiu secret şi foarte realist organizat de Cabinetul britanic în urmă cu 31 de ani, pentru a pregăti oficialii de o posibilă "trecere la război".

Toate aceste scenarii de coşmar, pentru care britanicii erau pregătiţi în orice moment, au fost scoase la lumină, după 30 e ani. Milioane de oameni din întreaga lume nici nu ştiau că existau ţări care se pregăteau pentru izbucnirea unui nou război mondial.

Documentele demonstrează cât de mult au luat în serios britanicii acest "joc" de-a războiul mondial. Angajaţii celor mai importante instituţii au făcut studii şi au analizat impactul pe care o conflagraţie mondială l-ar putea avea asupra economiei, dar şi asupra familiilor obişnuite din Marea Britanie.

În sute de pagini se vorbea despre raţionalizarea benzinei, a alimentelor, despre cum se vor organiza medicii pentru a le oferi răniţilor primul ajutor.

Mai mult., din documente reiese că orice prim-ministru al Marii Brianii ar fi fost de acord cu lansarea unui atac nuclear.
 
 Britanicii şi-au imaginat, cu lux de amănunte ce se va întâmpla, cum vor reacţiona, cu cine se vor alia şi de unde vor porni atacurile în cazul celui de-al treilea Război Mondial. Astfel, în fiecare zi din lună, Margaret Thatcher pregătise o strategie după care avea să acţioneze.

Lumea ar fi ajuns în pragul unui Armageddon nuclear, însă din fericire nimic din toate acestea nu s-a întâmplat: a fost doar un joc de-a războiul, o fantezie birocratică, dar care oferă o imagine asupra seriozităţii cu care a fost tratat pericolul unei conflagraţii nucleare.

Cu siguranţă şi în prezent, marile puteri ale lumii lucrează la exerciţii similare, imaginându-şi prăbuşirea sângeroasă a Uniunii Europene, un masiv atac terorist sau chiar coşmarul unei arme nucleare, scrie Daily Mail.



 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close