Antena 3 CNN Externe Marina și fiul ei, Ivan, au fost uciși de ruși chiar când încercau să se salveze. Au fost înmormântați în curtea blocului în care au locuit, din Irpin

Marina și fiul ei, Ivan, au fost uciși de ruși chiar când încercau să se salveze. Au fost înmormântați în curtea blocului în care au locuit, din Irpin

O mamă și fiul ei au fost înmormântați în parcarea blocului unde locuiau, din orașul Irpin, la 30 de kilometri de Kiev, Ucraina, după ce au devenit victimele bombardamentelor rusești.

Marina și fiul ei, Ivan, au fost uciși de ruși chiar când încercau să se salveze. Au fost înmormântați în curtea blocului în care au locuit, din Irpin
Sursa foto: Facebook/Euromaydan
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mar 2022   •   15:25

Două cruci din lemn, așezate pe o mică movilă de pământ, anunță că acolo se află trupul Marinei Met și al lui Ivan Met, mamă și fiu. Au fost îngropați de vecini, după ce rușii i-au împușcat dintr-un tanc, înainte de a se urca într-un taxi și a fugi din Irpin.

„Pe 2 martie, am vorbit cu ei. Marina a spus că sunt în siguranță. A refuzat să-și părăsească apartamentul, pe care îl iubea foarte mult. A făcut economii o lungă perioadă de timp, ca să-și poată cumpăra o casă, unde să se muta cu fiul. Avea o pisică și un câine, iar vecinii care evacuaseră deja le lăsaseră și papagali.”, a povestit o apropiată a familiei, citată de Observator.

Când a decis să părăsească orașul, Marina și fiul ei au fost uciși de un tanc rusesc.

„După ce și-a împachetat lucrurile și a chemat un taxi, ea și Vanya au încercat să iasă din complexul rezidențial. În acel moment, un tanc rusesc a tras în ei. Nu au avut nicio șansă de supraviețuire, iar vecinii nu au avut altă variantă decât să-i îngroape în parcarea blocului", a mai povestit femeia.

Cei care i-au cunoscut au transmis condoleanțe pe Facebook.

La o zi după tragedie, alți opt civili au fost ucişi în timpul evacuărilor din Irpin. Primarul Oleksandr Markuşin a declarat atunci că ruşii au deschis focul în momentul în care oamenii încercau să treacă un pod.

 

×
Subiecte în articol: Ucraina mama fiu
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close