Antena 3 CNN Externe Marina siriană a efectuat exerciţii militare cu muniţie reală în zona de coastă

Marina siriană a efectuat exerciţii militare cu muniţie reală în zona de coastă

Marina siriană a efectuat exerciţii militare cu muniţie reală în zona de coastă
08 Iul 2012   •   21:46

Marina siriană a efectuat exerciţii de tir cu muniţie reală, la sfârşitul acestei săptămâni, lansând rachete de la sol şi de pe mare cu scopul de a "simula un scenariu de apărare în cazul unui atac-surpriză de pe mare", a anunţat duminică agenţia guvernamentală Sana, relatează AFP.
   
"Marina a efectuat exerciţiul cu succes, respingând un atac ipotetic şi distrugând cu mare precizie ţintele definite", a anunţat agenţia de presă.
   
Ministrul Apărării, generalul Dawd Rajha, care a asistat la exerciţiu, s-a felicitat pentru "performanţa excepţională a forţelor navale, care şi-au demonstrat înaltul nivel de antrenament pentru luptă şi capacitatea de a apăra coastele siriene împotriva oricărei eventuale agresiuni".
   
Potrivit Sana, aceste exerciţii fac parte dintr-un plan de antrenament pentru luptă, stabilit de Înaltul Comandament al Armatei, care prevede efectuarea în fiecare an a acestui tip de exerciţii.
   
Acest plan cuprinde "manevre militare implicând forţele terestre, navale şi aeriene, în vederea evaluării pregătirii de luptă a Armatei Arabe Siriene şi cunoaşterii capacităţii sale de a-şi îndeplini datoria în condiţii comparabile" celor ale unei confruntări armate reale.
   

×
Subiecte în articol: Siria exercitii militare
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close