Antena 3 CNN Externe Marinarii răpiţi de piraţii somalezi ar putea fi eliberaţi în 72 de ore

Marinarii răpiţi de piraţii somalezi ar putea fi eliberaţi în 72 de ore

Marinarii răpiţi de piraţii somalezi ar putea fi eliberaţi în 72 de ore
Sursa foto: pirati somalezi
03 Mar 2009   •   15:00

Vasul grecesc capturat de piraţii somalezi la bordul căruia se află şi doi marinari români a fost sechestrat într-o zonă de securitate, păzită de navele de război NATO. Problema lor ar putea fi rezolvată însă în scurtă vreme. Dorel Onaca - preşedintele Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti Pe Mare spune că în 72 de ore ostaticii vor fi eliberaţi. Sunt declaraţii care au fost făcute la conferinţa de presă a Sindicatului Liber al Navigatorilor din Constanţa.

Primele informaţii despre răpirea marinarilor români arată că nava în care aceştia circulau se afla în interiorul culoarului de securitate din apropierea Golfului Aden.

O navă britanică care asigura securitatea în zonă se afla în apropierea locului unde s-a petrecut incidentul însă în mod inexplicabil, nu au intervenit în sprijinul vasului pe care se aflau şi cei doi marinari români.

Rebelii care acţionează în zona Golfului Aden din apropiere de Somalia sunt cunoscuţi în rândul marinarilor pentru că răpesc nave pentru care cer apoi răscumpărare. Perioada negocierilor cu rebelii este una complicată întrucât aceştia operează organizat având contacte atât în ţări africane cât şi în Europa.

139 de nave au fost atacate anul trecut în aceeaşi zonă a Golfului Aden dintre care 72 au fost şi captuare. Chiar şi în prezent aproximativ 300 de navigatori sunt reţinuţi în zonă de răpitorii somalezi.

Antena 3

×
Subiecte în articol: pirati somalezi eliberare negocieri
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close