Antena 3 CNN Externe Marine Le Pen cere Parisului să iasa din umbra Washingtonului

Marine Le Pen cere Parisului să iasa din umbra Washingtonului

Marine Le Pen cere Parisului să iasa din umbra Washingtonului
05 Mar 2015   •   14:03

Liderul Frontului Naţional Francez îşi doreşte ca Parisul să iasă din aria de influenţă a Statelor Unite şi să se alăture Rusiei pentru a combate fundamentalismul islamic.

Marine Le Pen, una dintre cele mai populare persoaneje politice la ora actuală din Franţa, a cerut schimbări drastice în politica externă a ţării.

"Trebuie să facem schimbări radicale în politica externă franceză, care acum este dictată de SUA", a postat liderul de dreapta pe contul ei de Twitter.


Unul dintre scopurile partidului condus de ea este lupta împotriva fundamentalismului şi radicalismului islamic, care, în prezent, reprezintă mai mult ca niciodată, o ameninţare asupra lumii civilizate.
Totodată, Le Pen caută o alianţă cu Rusia pentru combaterea acestui tip de terorism, promovat de Statul Islamic.

De asemenea, şefa naţionaliştilor francezi îşi doreşte reluarea relaţiilor diplomatice cu Siria, care au fost întrerupte în 2012, când administraţia Sarkozy a recunoscut opoziţia din această ţară ca fiind "sigura parte legitimă, reprezentantă a poporului sirian" şi a decis închiderea ambasadei franceze din Damasc, după începerea războiului civil.

×
Subiecte în articol: Marine Le Pen paris SUA statul islamic
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close