Antena 3 CNN Externe Marine Le Pen, interzisă în Ucraina. ”Repetă propaganda Kremlinului”

Marine Le Pen, interzisă în Ucraina. ”Repetă propaganda Kremlinului”

Marine Le Pen, interzisă în Ucraina. ”Repetă propaganda Kremlinului”
04 Ian 2017   •   20:31

Ucraina a indicat miercuri că va interzice intrarea pe teritoriul său a candidatei la alegerile prezidenţiale din Franţa, Marine Le Pen, liderul Frontului Naţional (FN, extrema-dreaptă), după comentarii făcute de ea care par să legitimeze anexarea Crimeii de către Rusia în 2014, informează Reuters. 
    
Peisajul politic în schimbare în 2017 provoacă nervozitate din partea Kievului. Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a adoptat un ton mai prietenos faţă de Rusia, în timp ce un alt candidat la preşedinţia franceză, Francois Fillon, favorizează ridicarea sancţiunilor împotriva Moscovei. 
    
Relaţiile dintre Ucraina şi Rusia s-au deteriorat după anexarea Crimeii de către Rusia, urmată de izbucnirea luptelor separatiste proruse în estul Ucrainei care au ucis în jur de 10.000 de oameni, în ciuda unor acorduri de încetare a focului dominate de ambiguitate. 
    
Într-o aluzie la Le Pen, Ministerul de Externe ucrainean a subliniat într-un comunicat că, "prin declaraţii ce repetă propaganda Kremlinului, politicianul francez arată lipsă de respect faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi ignoră complet principiile fundamentale ale dreptului internaţional". 
    
"În acest sens, amintim că astfel de declaraţii şi acţiuni în încălcarea legislaţiei ucrainene vor avea în mod necesar consecinţe, aşa cum este cazul anumitor politicieni francezi cărora li se refuză intrarea în Ucraina", adaugă ministerul. 
    
Le Pen a fost citată de televiziunea franceză afirmând că anexarea Crimeii de către Rusia nu a fost ilegală, deoarece populaţia Crimeii a ales, în cadrul unui referendum, să se alăture Rusiei, poziţie respinsă vehement de Kiev. Referendumul a fost declarat de asemenea ilegal de Adunarea Generală a ONU.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ucraina interzis Marine Le Pen
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close