Antena 3 CNN Externe Marine Le Pen, acuzată de OLAF că a deturnat fonduri europene, cu o săptămână înainte de turul II prezidențial

Marine Le Pen, acuzată de OLAF că a deturnat fonduri europene, cu o săptămână înainte de turul II prezidențial

Procuratura din Paris a confirmat că a primit un raport OLAF (Oficiul European de Luptă Antifraudă) în care Marine Le Pen, candidata de extremă-dreapta la președinția Franței, este acuzată de deturnare de fonduri.

Marine Le Pen, acuzată de OLAF că a deturnat fonduri europene, cu o săptămână înainte de turul II prezidențial
Sursa foto: Hepta | DPA Images / Francois Lo Presti
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Apr 2022   •   15:57

Procurorii examinează în prezent acest document, emis în data de 11 martie, relatează, duminică, presa internațională.

Site-ul de investigații Mediapart a publicat deja fragmente din raport, în care OLAF precizează că este vorba de fonduri europene în valoare de 137.000 de euro.

Le Pen ar fi deturnat acești bani între anii 2004 și 2017, în timpul mandatelor de deputat în Parlamentul European.

Rodolphe Bosselut, avocatul candidatei, a respins acuzațiile iar Le Pen a precizat că își rezervă dreptul de a-i acționa în instanță pe foștii ei asistenți sau furnizori de servicii, despre care susține că ar fi putut să comită fapte penale fără știrea sa.

Le Pen și apropiații săi ar fi deturnat 500.000 de euro

De asemenea, avocatul lui Le Pen a criticat momentul în care au apărut dezvăluirile, cu doar o săptămână înaintea scrutinului decisiv.

Potrivit Mediapart, raportul OLAF se referă şi la alți foști europarlamentari din Adunarea Națională (RN, Rassemblement National), formațiunea politică franceză care o susține pe Marine Le Pen.

Între aceștia, tatăl lui Marine Le Pen, Jean-Marie Le Pen, fostul ei partener, Louis Aliot, şi Bruno Gollnisch, fost vicepreședinte al partidului.

Potrivit OLAF, aceștia ar fi deturnat, în total, aproape 500.000 de euro.

Aliot, acum primar la Perpignan, în sudul Franței, a respins şi el acuzațiile, în declarații făcute duminică postului de radio Franceinfo.

Turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Franța, în care Le Pen se confruntă pentru a doua oară cu actualul președinte, Emmanuel Macron, va avea loc în data de 24 aprilie.

×
Subiecte în articol: Marine Le Pen OLAF
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close