Antena 3 CNN Externe Premierul italian Mario Draghi despre discuțiile cu Putin: ”Încep să cred că sunt inutile”

Premierul italian Mario Draghi despre discuțiile cu Putin: ”Încep să cred că sunt inutile”

Premierul italian Mario Draghi a declarat că începe să considere ”inutile” conversațiile telefonice cu președintele rus Vladimir Putin.

Premierul italian Mario Draghi despre discuțiile cu Putin: ”Încep să cred că sunt inutile”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    18 Apr 2022   •   09:41

Potrivit lui Draghi, în timpul ultimei conversații din 30 martie, acesta l-a întrebat pe Putin când se va întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a rezolva conflictul, la care președintele rus a răspuns că ”încă nu a sosit momentul”.

Am insistat: „Negociați o încetare a focului”. 

Din nou: „Încă nu a venit vremea”.

Potrivit lui Draghi, la sfârșitul conversației, aceștia au fost de acord să sune în câteva zile, dar în curând au existat rapoarte despre uciderea multor civili de către armata rusă la Bucha.

”Încep să cred că cei care spun că e inutil să vorbești cu el au dreptate, doar pierdem timpul. Întotdeauna l-am apărat pe președintele francez Emmanuel Macron și continui să spun că, în calitate de actual președinte al Consiliului Uniunii Europene , are dreptate să caute orice oportunitate de dialog.

 Dar mie mi se pare că ororile războiului cu aceste masacre, cu ceea ce le-au făcut copiilor și femeilor, nu depind de cuvinte și telefoane”, a spus Draghi pentru orriere della Sera.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Mario Draghi
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close