Antena 3 CNN Externe Mario Draghi își dă demisia din funcția de prim-ministru al Italiei

Mario Draghi își dă demisia din funcția de prim-ministru al Italiei

Premierul italian Mario Draghi și-a anunțat demisia după ce guvernul de la Roma și-a pierdut sprijinul partenerului de coaliție, Mişcarea 5 Stele (M5S).

Mario Draghi își dă demisia din funcția de prim-ministru al Italiei
Sursa foto: F1 Online / Mauro Scrobogna
de Alexandra Ionescu    |    14 Iul 2022   •   20:01

„În seara asta îmi dau demisia”. Prim-ministrul Mario Draghi a anunțat acest lucru în Consiliul de Miniștri.

Explicația: "Voturile de astăzi în Parlament sunt un fapt foarte semnificativ din punct de vedere politic. Majoritatea unității naționale care a susținut acest guvern încă de la crearea sa a dispărut".

Matteo Renzi lansează un apel către Draghi: „Guvernul trebuie să meargă înainte, să fie în continuare premier: servește Italia”.

Mario Draghi, s-a deplasat joi după-amiază la Palatul prezidenţial de la Roma, în contextul în care, deşi a obţinut votul Parlamentului pentru un program de măsuri sociale, coaliţia guvernamentală de uniune naţională pare să se destrame.

Senatul Italiei a confirmat, joi după-amiază, cu 172 de voturi pentru şi 39 împotrivă, susţinerea pentru un set de măsuri de asistenţă destinate companiilor, angajaţilor şi pensionarilor, în contextul crizei economice şi energetice.

Însă Mişcarea 5 Stele (M5S, populistă) a refuzat să participe la vot, distanţându-se de celelalte partide care susţin Guvernul Mario Draghi, ceea ce declanşează o criză politică ce ar putea conduce la alegeri anticipate.

Imediat după votul Senatului, premierul tehnocrat Mario Draghi a părăsit Palatul Chigi şi s-a deplasat la Palatul Quirinale, pentru consultări cu preşedintele Sergio Mattarella, afirmă surse politice de la Roma citate de cotidianul Il Sole 24 Ore.

Mario Draghi a preluat funcția de prim-ministru al Italiei pe 13 februarie 2021.

Știre în curs de actualizare -

×
Subiecte în articol: Mario Draghi demisie Italia prim ministru
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close