Antena 3 CNN Externe Mario Monti, despre planul UE de achiziţii de obligaţiuni: Susţin în totalitate programul, dar prefer ca altă ţară să îl testeze

Mario Monti, despre planul UE de achiziţii de obligaţiuni: Susţin în totalitate programul, dar prefer ca altă ţară să îl testeze

Mario Monti, despre planul UE de achiziţii de obligaţiuni: Susţin în totalitate programul, dar prefer ca altă ţară să îl testeze
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
18 Noi 2012   •   14:49

Premierul italian Mario Monti vrea ca planul Uniunii Europene de achiziţii de obligaţiuni suverane ale ţărilor cu costuri mari de finanţare să fie încurajat, dar ar prefera ca Italia să nu fie prima care să facă obiectul unui astfel de program de salvare, transmite Bloomberg.
   
Banca Centrală Europeană a anunţat în septembrie lansarea programului "Tranzactii Monetare Directe" (TMD), un program de achizitii nelimitate de obligaţtiuni  ale ţărilor cu probleme, care vor cere sprijinul partenerilor europeni şi se vor angaja la reforme.
   
"Este un mecanism care ar trebui să fie încurajat, să aibă rolul de a susţine, fără a stigmatiza ţările beneficiare", a afirmat Monti la o reuniune la Paris.
   
El a arătat că este un program destinat ţărilor care respectă regulile şi condiţiile UE.
   
"Susţin în totalitate acest program, cu toate că prefer ca altă ţară să fie prima care să îl testeze. Nu cred că Italia are nevoie în acest moment şi nu va avea nevoie nici în viitor", a spus Monti.
   
Premierul a apreciat pe de altă parte că posibilitatea emiterii unor obligaţiuni europene comune ar trebui dezbătută în continuare, iar Italia se luptă pentru ca ideea să rămână la masa discuţiilor.

×
Subiecte în articol: UE Mario Monti lansare program paris reuniune
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close