Antena 3 CNN Externe Tânăra care renunță la moștenirea de 25 de milioane de euro, pe motiv că nu o merită. Ce se va întâmpla cu banii

Tânăra care renunță la moștenirea de 25 de milioane de euro, pe motiv că nu o merită. Ce se va întâmpla cu banii

O tânără de 32 de ani, care a moștenit puțin peste 25 de milioane de euro, a anunțat că renunță la averea moștenită de la bunica ei, pe motiv că nu o merită.

Tânăra care renunță la moștenirea de 25 de milioane de euro, pe motiv că nu o merită. Ce se va întâmpla cu banii
Sursa foto: Profimedia
de Georgiana Adam    |    10 Ian 2024   •   19:29

Marlene Engelhorn este moștenitoarea fondatorului gigantului chimic BASF. La moartea bunicii sale, tânăra – care acum trăiește la Viena – a devenit milionară.

Ea a anunțat că a înființat un consiliu cetățenesc, intitulat ”Guter Rat für Rückverteilung" (”Sfat bun pentru redistribuire"), care va decide ce se va întâmpla cu moștenirea, relatează Spiegel.

Din acest consiliu vor face parte 50 de persoane alese aleatoriu și vor fi formulate recomandări pentru redistribuirea banilor, sub supravegherea unor experți.

 ”Îmi pun averea la dispoziția acestor 50 de persoane și le acord încrederea mea", a declarat Marlene Engelhorn.

Tânăra a spus de mai multe ori că nu i se pare corect să aibă atâția bani, întrucât nu a făcut nimic special pentru asta.

10.000 de scrisori vor fi expediate în următoarele zile, care vor cuprinde o invitație în consiliu. Dintre persoanele care vor accepta invitația vor fi aleși cei 50 de membri, precum și 15 membri de rezervă.

”Dacă oamenii superbogați ar fi vrut să salveze lumea, atunci ar fi făcut-o"

Chiar dacă nu va putea hotărî unde vor merge banii din averea bunicii sale, tânăra dă asigurări că aceștia nu vor fi folosiți ”în scopuri contrare, ostile, vieții sau tratamente inumane".

Din martie până în iunie, consiliul se va întâlni la Salzburg, vreme de șase weekenduri, unde membrii acestuia își vor prezenta ideile cu privire la destinația banilor. Fiecare membru va primi o diurnă de 1.200 de euro pentru fiecare weekend.

La finalul întâlnirilor, se va lua o decizie cu privire la direcția sau direcțiilor în care vor merge banii. Consiliul poate decide să ofere toți banii unei singure instituții sau să-i dea mai multor beneficiari din țară sau străinătate.

În cazul în care consiliul nu va ajunge la un rezultat concret, banii se vor întoarce la Engelhorn.

Tânăra a păstrat pentru ea o mică parte din moștenire, ca să se poată întreține până va decide ce va face cu viața sa profesională.

”Dacă oamenii superbogați ar fi vrut să salveze lumea, atunci ar fi făcut-o", a spus Engelhorn, respingând ideea milionarilor filantropici.

”Activistă și jurnalistă germano-austriacă, Marlene Engelhorn este implicată în mai multe proiecte de justiție socială. Ea este unul dintre moștenitorii imperiului Badische Anilin und Sodafabrik (BASF), fondat de Friedrich Engelhorn (1821–1902).

Engelhorn este nepoata lui Traudl Engelhorn-Vechiatto, care a murit în 2022 la vârsta de 94 de ani, descendentă directă a lui Friedrich Engelhorn. În 1997, când gigantul chimic BASF a fost vândut cu 11 miliarde de dolari, bunica lui Traudl Engelhorn-Vechiatto a primit 2,45 miliarde de dolari, însă până la data decesului averea ei a ajuns la 4,2 miliarde de dolari”, notează Spotmedia.

×
Subiecte în articol: Marlene Engelhorn
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close