Antena 3 CNN Externe Marocul, ameninţat de Al-Qaida într-o înregistrare, înaintea atentatului din Marrakesh

Marocul, ameninţat de Al-Qaida într-o înregistrare, înaintea atentatului din Marrakesh

Marocul, ameninţat de Al-Qaida într-o înregistrare, înaintea atentatului din Marrakesh
Sursa foto: Foto: Mediafax/ AFP
29 Apr 2011   •   21:21

O înregistrare video atribuită organizaţiei Al-Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI), postată pe Internet, ameninţase Marocul cu trei zile înainte de atentatul de joi din Marrakesh, transmite AFP.

Clipul video, care a fost postat pe Youtube pe 25 aprilie, prezintă cinci tineri înarmaţi, iar unul dintre ei, care este şi mascat, anunţă hotărârea lor de a apăra prizonierii deţinuţi în Maroc.

"Mă adresez lumii musulmane în general şi Marocului în special, care duce un război fără milă împotriva musulmanilor. Le spun acestor necredincioşi din Maroc şi câinilor lor complici, precum şi tuturor serviciilor şi spionilor, că suntem acolo", afirmă tânărul, prezentat ca marocan, membru AQMI, pe nume Abu Abderrahmane Al-Maghribi.

"Le spun fraţilor mei, prizonieri şi oprimaţi, aveţi răbdare. Cauza voastră este şi a noastră şi îngrijorările voastre sunt şi ale noastre. Ora victoriei este iminentă", a adăugat bărbatul mascat, care pretinde că vorbeşte din Algeria.
Atentatul comis joi în oraşul marocan Marrakesh s-a soldat cu cel puţin 15 morţi, dintre care şase francezi, anunţa, miercuri, postul public de televiziune marocan.


×
Subiecte în articol: maroc amenintare al-Qaida atentat
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close