Antena 3 CNN Externe "Marşul femeilor uşoare" a scos în stradă mii de mexicani şi londonezi

"Marşul femeilor uşoare" a scos în stradă mii de mexicani şi londonezi

"Marşul femeilor uşoare" a scos în stradă mii de mexicani şi londonezi
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
13 Iun 2011   •   16:20
"Marşul femeilor uşoare" din Mexic şi Londra a scos în stradă mii de femei şi bărbaţi. Protestul face parte dintr-o mişcare internaţională pentru drepturile femeilor care a luat naştere în luna aprilie în Canada, după ce un poliţist a spus în timpul unui discurs pentru studenţi că dacă nu vor să fie agresate, femeile ar trebui să nu se mai îmbrace ca nişte prostituate.

"Nu suntem femei uşoare, nu suntem sfinte, suntem doar femei"

Femei de toate vârstele îmbrăcate sumar au militat pentru dreptul lor de a purta haine provocatoare fără riscul de a fi hărţuite sexual.

Nu este o mişcare feministă. Nu suntem împotriva bărbaţilor. Vrem doar să ne exprimăm drepturile şi să spunem că nu înseamnă nu. Sute de oameni au ieşit duminică pe străzile capitalei Mexicului, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de agresiunilor sexuale.

 


Să fii femeie e întotdeauna un lucru care e minimalizat. Înseamnă să ai un stigmat, că eşti o femeie uşoară tot timpul, că poţi fi tratată ca un obiect.

Protestatarii au cântat, dansat şi au afişat pancarte cu mesajul "nu înseamă nu".

Demonstra
ţii similare au avut loc şi la Londra. Peste 5.000 de femei au ieşit pe străzi, multe dintre ele purtând doar sutien şi pantaloni scurţi. Printre protestatari s-au numărat şi bărbaţi, care au venit în semn de solidaritate faţă de iubitele lor. Astfel de mişcări au mai avut loc în Australia, Brazilia şi Canada.

 



 

 

 

×
Subiecte în articol: mars protest
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close